Se spala pulpele de pui, dupa care li se desprinde usor pielea, in asa fel incat sa rezulte un buzunaras. Chiar daca se desprinde prea mult, nu-i nimic intrucat se va inchide cu o scobitoare.
Ciupercile se toaca cat mai marunt si se calesc impreuna cu ceapa taiata fin in unt. Se adauga sare, piper, si usturoiul tocat, dupa gust. Dupa ce se ia de pe foc, se adauga 1 lingura de pesmet. Se umple cu aceasta compozitie fiecare buzunar al pulpei, dupa care se prinde cu o scobitoriare de lemn, ca in imaginea alaturata.
Se aseaza pulpele umplute intr-o tava de cuptor, se acopera cu o folie de aluminiu si se dau la cuptor. Dupa 15-20 de minute se scoate tava, se indeparteaza folia si se adauga vinul alb.
Cu o lingura se ia din sosul din tava si se toarna pe fiecare pulpa si se mai dau la cuptor, atat cat sa se rumeneasca putin.
Se servesc alatori de orice garnitura, piure, cartofi natur, orez. A avut cativa cartofi, nu forte mari, care s-au pretat sa-i las intregi si pe care i-a facut la cuptor alaturi de pulpe. A servit totul alaturi de cartraveti murati.
Comentarii:
Fdrate e buna reteta da ............