Pulpa de curcan se curata foarte bine , se spala si se sterge de apa. Legumele se curata, se spala, ceapa se taie in patru, ardeii bucati mai mari sau fasii iar usturoiul in fasii.
Pulpa de curcan se impunge cu un cutit ascutit si se introduc fasii de usturoi. Se impaneaza carnea cu tot usturoiul.
Se aseaza intr-un vas termorezistent si se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Se poate condimenta cu diferite ierburi aromatice.
Asezam ceapa si ardeii in jurul carnii , turnam uleiul si vinul.
Acoperim cu o hartie de copt si coacem in cuptorul incalzit cca 2 ore. In acest timp se stropeste cu sosul format din vas , iar daca este nevoie se completeaza cu putina apa sau chiar vin. Inainte sa fie gata, se ia hartia si se mai lasa vreo 15 minute.
Se serveste pe un platou, cu legumele si sosul format si bineinteles alaturi de garnitura dorita
Cam mult usturoi dat la cuptor miroase cam tare in casa in rest pare bun eu nu crestez carnea niciodata ca ii iese tot sucul la copt si devine un picut mai uscata
Comentarii (25):
Foarte gustos!
Arata destul de bine
Văleu! 2 ardei şi 4 cepe! Astea-s toate legumele?
Delicios
Tot ce este mult strica, aveti grija ingrasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Este o reteta usoara si delicioasa
Cam mult usturoi dat la cuptor miroase cam tare in casa in rest pare bun eu nu crestez carnea niciodata ca ii iese tot sucul la copt si devine un picut mai uscata
Lasa gura apa
AM GATIT SI ESTE SUPER RETETA
Eu am avut piept de curcan, acum este in cuptor, sper sa fie la fel de bun.