Placinta foietaj cu nuca
Ingrediente
6
Asadar:
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se face un amestec uscat din nuca macinata, stafide, zahar, coaja de lamaie si de portocala. Foile de placinta se ung cu unt topit fiecare, apoi se impart cate 3-4 foi pentru o rulada.
- Se impart cate 3 sau 4 foi puse una peste alta si peste ele se pune cate o treime din amestecul de nuci apoi se ruleaza astfel incat sa rezulte 3 rulade care se portioneaza in tava.
- Se da la cuptorul incalzit aprox. 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce se mai racesc se ung cu un sirop facut din miere si apa incalzita pe foc, inclusiv pe lateral in asa fel incat siropul sa patrunda si inauntru.
- Apoi se pun pe un platou de sticla, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se servesc calde sau reci.
Întrebări
Foetajul e una, foile de placinta alta.
Adevarat!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Clar ca este un gen de baclava! Ce faceti, reinventati voi acum toate retetele clasice?
anonymous
Foarte buna!
anonymous
Este nevoie de o cantitate mai mare de sirop fierbinte,eventual cu o lingurita de scortisoara ...
anonymous
Un fel de baclava ,numai ca are in plus stafide
anonymous
Din imagini inteleg ca se folosesc foile grecesti (pachete cu foi multe si extrem de subtiri). Pe vremea mea se numeau baclavale
C
cris_nedelcovici
NEAPARAT PLATAU DE STILCA!!!!!!!
anonymous
Pare sa fie FOARTE BUNA.
anonymous
Foarte buna
anonymous
Foarte buna
anonymous
Acum voi incerca si eu reteta sper sa imi iasa multumesc
Punctează această reţetă