Se face un amestec uscat din nuca macinata, stafide, zahar, coaja de lamaie si de portocala. Foile de placinta se ung cu unt topit fiecare, apoi se impart cate 3-4 foi pentru o rulada.
Se impart cate 3 sau 4 foi puse una peste alta si peste ele se pune cate o treime din amestecul de nuci apoi se ruleaza astfel incat sa rezulte 3 rulade care se portioneaza in tava.
Se da la cuptorul incalzit aprox. 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce se mai racesc se ung cu un sirop facut din miere si apa incalzita pe foc, inclusiv pe lateral in asa fel incat siropul sa patrunda si inauntru.
Apoi se pun pe un platou de sticla, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se servesc calde sau reci.
Comentarii:
Clar ca este un gen de baclava! Ce faceti, reinventati voi acum toate retetele clasice?
Foarte buna!
Este nevoie de o cantitate mai mare de sirop fierbinte,eventual cu o lingurita de scortisoara ...
Un fel de baclava ,numai ca are in plus stafide
Din imagini inteleg ca se folosesc foile grecesti (pachete cu foi multe si extrem de subtiri). Pe vremea mea se numeau baclavale
NEAPARAT PLATAU DE STILCA!!!!!!!
Pare sa fie FOARTE BUNA.
Foarte buna
Foarte buna
Acum voi incerca si eu reteta sper sa imi iasa multumesc