Placinta foietaj cu nuca
Ingrediente
6
Asadar:
Rețete inrudite
-
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
-
Placinta cu carne de bibilica
-
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
-
Placinta hamburger
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se face un amestec uscat din nuca macinata, stafide, zahar, coaja de lamaie si de portocala. Foile de placinta se ung cu unt topit fiecare, apoi se impart cate 3-4 foi pentru o rulada.
- Se impart cate 3 sau 4 foi puse una peste alta si peste ele se pune cate o treime din amestecul de nuci apoi se ruleaza astfel incat sa rezulte 3 rulade care se portioneaza in tava.
- Se da la cuptorul incalzit aprox. 40 de minute la foc potrivit. Dupa ce se mai racesc se ung cu un sirop facut din miere si apa incalzita pe foc, inclusiv pe lateral in asa fel incat siropul sa patrunda si inauntru.
- Apoi se pun pe un platou de sticla, se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se servesc calde sau reci.
Întrebări
Foetajul e una, foile de placinta alta.
Adevarat!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
30/01/2017
Clar ca este un gen de baclava! Ce faceti, reinventati voi acum toate retetele clasice?
29/01/2017
Este nevoie de o cantitate mai mare de sirop fierbinte,eventual cu o lingurita de scortisoara ...
16/08/2016
Din imagini inteleg ca se folosesc foile grecesti (pachete cu foi multe si extrem de subtiri). Pe vremea mea se numeau baclavale
C