Curat si spal foarte bine carnea,las la muiat peste noapte.Asez in oala,acopar cu apa dau la fiert. Dupa ce da cateva clocote,schimb apa,care trebuie sa acopere carnea cam cu o palma.
Cand incepe sa fiarba,dau la foc foarte mic, spumuiesc si adaug ceapa, morcovul, boabe de piper, foi de dafin, 3-4 catei de usturoi in foaie si las sa fiarba la foc foarte mic.Incerc dupa cateva ore o lingura de supa pusa la rece.
Daca se incheaga, scot carnea,o dezosesc si o aranjez pe platouri.Las supa sa se raceasca, strang grasimea, condimentez cu piper, sare si usturoi pisat dupa gust.Strecor,torn supa peste carne.Las la rece.Noi servim stropita cu otet,cu mamaliga. Piftia se poate aseza in vase mici si o rasturnam inainte de a servi.
Dupa cum vad in fotografii, apreciez ca este bine facuta si probabil are si gust bun. Mie imi place ca piftia sa fie transparenta, sa se vada bucatile din interior. asata arata ca nu are grasime, a fost separata in procesul de fabricare. piftia la care nu s-a separat grasimea are un aspect opac, albicios si nici gust prea bun. Un secret pe care il stiu de la mama este sa nu adaugi apa si mai ales rece atunci cand fierbe si mai ales aproape de terminare, pentru ca apa rece face sa se inchege grasimea in toata fiertura
Comentarii:
Adevarata reteta, traditionala, multumesc. Maria.
Foarte bun!
Foarte buna
„dezosesc”?! Usturoi la fiert?!
Dupa cum vad in fotografii, apreciez ca este bine facuta si probabil are si gust bun. Mie imi place ca piftia sa fie transparenta, sa se vada bucatile din interior. asata arata ca nu are grasime, a fost separata in procesul de fabricare. piftia la care nu s-a separat grasimea are un aspect opac, albicios si nici gust prea bun. Un secret pe care il stiu de la mama este sa nu adaugi apa si mai ales rece atunci cand fierbe si mai ales aproape de terminare, pentru ca apa rece face sa se inchege grasimea in toata fiertura
Buna
Este reteta adevarata traditionala mai putin oul de ornament
Ok
Deliciosa