Piftie de porc (r?citur?)
Ingrediente
Preparare
- Piciorul de porc portionat l-a pus intr-o oala mare la fiert cu apa cat sa-l acopere. Am adaugat boabe de piper si foi de dafin.
- Cand piciorul a fiert, scoatem foile de dafin si piperul, apoi scoatem carnea si soriciul de pe oase.
- Asezam carnea si soriciul in castroane .
- In zeama de la carne punem sare si usturoi tocat foarte marunt. O adaugam in castroane peste carne.
- Va recomand sa lasati piftia cel putin 12 ore intr-un loc racoros, eventual in frigider.
- Reteta este un succes garantat, noi am mancat cu mare pofta piftie vreo 2 zile.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Arata foarte bine , astazi am sa o incerc si eu , si ai mei tot asa nu o vor cu legume prin ea .

Decat sa stai sa schimbi nu stiu cate ape cum spunea cineva aici mai bine arunci prima apa dupa ce a dat in clocot, speli carnea de bucatelele de albumina care s-au format si o pui din nou la fiert dar fara foi de dafin si piper ca nu o faci marinata si ca sa o degresezi si sa nu ai in farfurie un strat gros de un deget de grasime, las-o sa se raceasca pana se incheaga putin, indeparteaza toata unsoarea apoi o mai incalzesti putin pana se lichefiaza si-i pui sarea si usturoiul dupa care o pui printr-o strecuratoare fina in vasele pregatite cu carne (eu nu pun si soriciul cu grasime in vase ca nu ne place, pun numai carne macra)si gata, o pui la rece; iti ia ceva mai mult timp dar ai un rezultat exceptional.
Am vazut doua retete care erau punctate mai bine ,dar una avea gelatina iar alta delikacat .Nu inteleg de ce !!!A ta nu are aspect dar imi place.
Piftia e mai aratoasa daca lasi carnea cateva ore in apa rece, iar apa respectiva schimbata de cateva ori. Apoi piftia se spumeaza des, iar cand e gata, ca sa nu ramana urmele de grasime pe deasupra, piftia se da la rece, iar cand s-a racit complet sau cand grasimea se formeaza intr-un strat solid, aceasta se inlatura.