Petitchef

Piftie de porc

Piftie de porc Ingrediente:
-un piciorus mai delicat de porc
-2 urechi imense
-1 capatana de usturoi
-sare
Dupa ce am stresat urechile vreo 10 zile, spalandu-le in multe ape si parlindu-le de fiecare data cand le scoteam din frigider sa le prepar, m-am decis in week-end sa le arunc , in sfarsit, in oala cu apa?Mai greu a fost cu piciorusul, ca am avut unul mare si a trebuit sa-l tai in doua, nu vroiam multa carne in piftii.L-am taiat cu un topor pe care l-am cumparat acum vreo cateva luni de la Bricostore (c?ci, nu-i asa? nu strica niciodata un topor la casa omului......)...

Eeee? degeaba ma informasem eu inainte? fusesem pe la Liuta si Elisa, le intrebasem cuminte care e reteta de piftii, bagasem la cap sa nu uit sa fie apa cu 4 degete deasupra oaselor, sa nu uit foile de dafin, boabele de piper, etc?Am uitat totul! Absolut totul!

Am bagat urechile in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba vreo 4 ore, timp in care m-am ocupat de curcan si ciorbita de potroace?

Dupa ce a fiert carnea bine, am scos-o, am taiat-o bucati, iar in zeama ramasa am pus o strecuratoare( in care erau cateii de usturoi pisati) pe care am vanturat-o in toata oala, cu atentie, sa nu se amestece usturoiul cu lichidul.Am scos cu o lingura excesul de grasime de deasupra si am turnat apoi zeama in castroanele cu carne.Le-am lasat la frigider vreo 3 zile, abia luni am mancat din ele.Ce sa va spun? Au iesit EXCEPTIONALE! Cred ca de fapt secretul sta in simplitatea lor:tocmai lipsa celorlalte ingrediente le-a facut sa fie atat de bune, incat nu-mi venea sa cred! Le-am mancat cu furculita?. eu zic ca asta e proba de foc la o piftie, sa o faci in asa fel incat sa o mananci cu furculita :)) (dar fara sa fi adaugat in apa gelatina!)...A fost prima data cand am pregatit racituri si mi-au iesit o minunatie! Incercati si voi exact cum am spus, doar cu purcel, apa si usturoi.Restul ingredientelor cred ca ii schimba gustul, o fac altfel.Pofta buna!







Comentarii (13):

28/01/2014

ECSCELENT,!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Ai cam exagerat cu parlitu' ala , in rest e foarte tare frate''', reteta :-p

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2014

Buna reteta,frumoasa prezentarea ei

(0) (0) Abuz
21/02/2014

Am facut-o si eu ! Si sunt doar...inginer, sunt primele piftii pe care le fac in fiata mea... ! Dar, desigur, sotia, dupa ce-a apreciat efortul, cu un zambet dragut si dulce, mi-a spus ca nu trebuia sa le fierb asa , la foc mare, fiindca, iata, sunt tulburi... Asa ca adaugati si dvoastra in reteta secretul asta : neaparat la foc mic pe aragaz ! De-aia dureaza patru ore, cum spui matale.... Oricum, au fost bune de tot !

(1) (0) Abuz
19/02/2014

Esti f tare

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Arata extra in poze!

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Vorba lunga....

(0) (0) Abuz
23/12/2013

FOARTE BUNA ! ASA O PREPAR SI EU DIN TOTDEAUNA . IN VIATA MEA NU AM FOLOSIT GELATINA .

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Asa o faceau parintii mei si eu am pastrat traditia.....e superrrrrr!

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
Yakisoba, faimosul fel de mâncare japonez cu tăiței
20 porții
22 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează