-
Home
-
Rețete
-
Piftie
-
Retete cu carne de porc
-
Piftie de porc
Piftie de porc
Ingrediente:
-un piciorus mai delicat de porc
-2 urechi imense
-1 capatana de usturoi -sare
Dupa ce am stresat urechile vreo 10 zile, spalandu-le in multe ape si parlindu-le de fiecare data cand le scoteam din frigider sa le prepar, m-am decis in week-end sa le arunc , in sfarsit, in oala cu apa?Mai greu a fost cu piciorusul, ca am avut unul mare si a trebuit sa-l tai in doua, nu vroiam multa carne in piftii.L-am taiat cu un topor pe care l-am cumparat acum vreo cateva luni de la Bricostore (c?ci, nu-i asa? nu strica niciodata un topor la casa omului......)...
Eeee? degeaba ma informasem eu inainte? fusesem pe la Liuta si Elisa, le intrebasem cuminte care e reteta de piftii, bagasem la cap sa nu uit sa fie apa cu 4 degete deasupra oaselor, sa nu uit foile de dafin, boabele de piper, etc?Am uitat totul! Absolut totul!
Am bagat urechile in oala cu apa cat sa le acopere, si atat! Le-am lasat sa fiarba vreo 4 ore, timp in care m-am ocupat de curcan si ciorbita de potroace?
Dupa ce a fiert carnea bine, am scos-o, am taiat-o bucati, iar in zeama ramasa am pus o strecuratoare( in care erau cateii de usturoi pisati) pe care am vanturat-o in toata oala, cu atentie, sa nu se amestece usturoiul cu lichidul.Am scos cu o lingura excesul de grasime de deasupra si am turnat apoi zeama in castroanele cu carne.Le-am lasat la frigider vreo 3 zile, abia luni am mancat din ele.Ce sa va spun? Au iesit EXCEPTIONALE! Cred ca de fapt secretul sta in simplitatea lor:tocmai lipsa celorlalte ingrediente le-a facut sa fie atat de bune, incat nu-mi venea sa cred! Le-am mancat cu furculita?. eu zic ca asta e proba de foc la o piftie, sa o faci in asa fel incat sa o mananci cu furculita :)) (dar fara sa fi adaugat in apa gelatina!)...A fost prima data cand am pregatit racituri si mi-au iesit o minunatie! Incercati si voi exact cum am spus, doar cu purcel, apa si usturoi.Restul ingredientelor cred ca ii schimba gustul, o fac altfel.Pofta buna!
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii (13):
ECSCELENT,!!!!!!
Ai cam exagerat cu parlitu' ala , in rest e foarte tare frate''', reteta :-p
Buna reteta,frumoasa prezentarea ei
Am facut-o si eu ! Si sunt doar...inginer, sunt primele piftii pe care le fac in fiata mea... ! Dar, desigur, sotia, dupa ce-a apreciat efortul, cu un zambet dragut si dulce, mi-a spus ca nu trebuia sa le fierb asa , la foc mare, fiindca, iata, sunt tulburi... Asa ca adaugati si dvoastra in reteta secretul asta : neaparat la foc mic pe aragaz ! De-aia dureaza patru ore, cum spui matale.... Oricum, au fost bune de tot !
Esti f tare
Arata extra in poze!
Vorba lunga....
FOARTE BUNA ! ASA O PREPAR SI EU DIN TOTDEAUNA . IN VIATA MEA NU AM FOLOSIT GELATINA .
Asa o faceau parintii mei si eu am pastrat traditia.....e superrrrrr!
Delicioasa