Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete.
Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore. Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 2-3 farfurii mai mari). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca. Curatati, tocati foarte fin usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
Scoateti toate oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de costita afumata si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider. In maxim o ora este gata.
Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.
Comentarii:
Foarte buna
Foarte ... apetisanta prezentarea !