Piftie de curcan portionata
Ingrediente
8
Pentru aproximativ 10-15 portii:
1,5 kg carne de curcan:
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Se curata bine si se spala carnea. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba.
- Se scot capanile si ghearele de pui si lasati sa mai fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, inca 1-2 ore. Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 1-2 farfurii, daca trebuie). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.
- Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca. Curatati si pisati bine usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
- Scoateti oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de concentrat si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider pana a doua zi.
- Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Poti adauga si putin cacat, niste sperma si muci si sa aveti pofta!
am gătit această rețetă
anonymous
Buna reteta
anonymous
O super reteta
anonymous
De ce mai tb adaugat cub de concentrat? ori e natural ori cu e-uri?
Punctează această reţetă