Morcovul si patrunjelul radacina le-am fiert un sfert de ora la foc mic. Am preparat gelatina (muiata intr-un ibric cu apa rece mai intai, apoi pusa la bain marie intr-un vas cu apa infierbantata, dar cu focul aragazului la mic, sa nu fiarba apa, in asa fel incat gelatina din ibric sa nu se incalzeasca peste 60 de grade!!). Apoi am lasat gelatina sa se racoreasca si am amestecat-o cu morcovul si patrunjelul fiert, cu zeama acestora, cu celelalte legume taiate, cu cu parizerul de post si am dat un praf de sare. Toata aceasta compozitie se pune in cojile de oua sparte doar putin la un capat (de exemplu, daca faceti cozonac sau alta prajitura, spargeti ouale cu coada unei furculite si scoateti albusul si galbenusul doar prin acel mic orificiu, apoi cojile le spalati si le lasati sa se usuce). Ouale astfel umplute cu piftie si cu cate o frunza de patrunjel verde, se aseaza intr-un cofraj si se dau la rece pana a doua zi. Se curata cu multa grija si se pun pe un platou pe frunze de salata.
Pe asta cu piftia de post uitați-o! Plicurile cu gelatină din comerț conțin gelatină de origine animală. Nu am vazut gelatină de origine vegetală.Poate pectina, care se folosește in general in cofetărie,ex.jeleuri.
Comentarii:
Pe asta cu piftia de post uitați-o! Plicurile cu gelatină din comerț conțin gelatină de origine animală. Nu am vazut gelatină de origine vegetală.Poate pectina, care se folosește in general in cofetărie,ex.jeleuri.
Exista si gelatina de post care provine din anumite plante. Este totusi ingenios si...de efect. Felicitari.
Gelatina e de post???
Nu stiu daca e de post gelatina nu prea face parte din alimentele de post
Frumos, delicios si de..post
Genioasà si...de efect .
Câhh! Chiar dacă sunt pe patul de moarte nu gust asa ceva!! Se poate servi şi de Paşti dacă au fost înroşite "ooolele"!!!!!
Parizerul de post este o porcarie mai bine manac soia fiarta
Ca aspect este fain la o zi onomastica
Nu este o reteta de post. Gelatina provine de la animale (vita, porc). Totusi arata f. bine.