Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa, sarea si apa cat sa-l acopere. Se fierbe 1 ora si 40 de minute, dupa care se scoate carnea cu o spumera si se pune intr-un castron, apoi se strecoara zeama rezultzta intr-o cratita si se culege grasimea de deasupra.
Se iau bucatelele de carne ramase in strecuratoare. Pana se racoreste carnea din castron se prepara zeama de piftie. Se adauga in cratita 2 lingurite de secretul gustului, sare daca mai este nevoie si usturoi pisat fin.
Se trece apoi la carne.Se ia carnea bucatica cu bucatica si se separa de oase, se pune in alt castron si se face bucatele cu mana. Se indeparteaza toata grasimea din carne.
Dupa ce s-a terminat aceasta operatie, se pune carnea in castroane, peste carne se pune zeama de piftie si se amesteca. Se da la rece ca sa se inchege. Piftia se fierbe si in oala normala, dar timpul de fierbere este de circa 3-4 ore.
Draga mea, iti spun si tie asa cum am spus si altora : la piftie nu se pun legume la fiert pentru ca dau gust de supa si atunci nu mai e piftie ci aspic. Piftia se face simpla fara legume, trebuie sa fie o gelatina alba transparenta si nu galbuie cu gust de supa.
Spun si aici ca si la alte retete:de unde dracu avea tactu "secretul gustului"? Daca-i pui prafuri de monoglutamat de sodiu sigur ca iese buna ca d-aia s-au inventat.
Comentarii:
Clasica. Asa se face.
Draga mea, iti spun si tie asa cum am spus si altora : la piftie nu se pun legume la fiert pentru ca dau gust de supa si atunci nu mai e piftie ci aspic. Piftia se face simpla fara legume, trebuie sa fie o gelatina alba transparenta si nu galbuie cu gust de supa.
Sper sa iasa la fel de bine
Foarte buna cred si gustasa
Spun si aici ca si la alte retete:de unde dracu avea tactu "secretul gustului"? Daca-i pui prafuri de monoglutamat de sodiu sigur ca iese buna ca d-aia s-au inventat.
Arata f bine si pare usor de facut !
merci de la Paris...:-)