Petitchef

Piftie

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Piftie
    Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa, sarea si apa cat sa-l acopere. Se fierbe 1 ora si 40 de minute, dupa care se scoate carnea cu o spumera si se pune intr-un castron, apoi se strecoara zeama rezultzta intr-o cratita si se culege grasimea de deasupra.
  • Etapa 2 - Piftie
    Se iau bucatelele de carne ramase in strecuratoare. Pana se racoreste carnea din castron se prepara zeama de piftie. Se adauga in cratita 2 lingurite de secretul gustului, sare daca mai este nevoie si usturoi pisat fin.
  • Se trece apoi la carne.Se ia carnea bucatica cu bucatica si se separa de oase, se pune in alt castron si se face bucatele cu mana. Se indeparteaza toata grasimea din carne.
  • Dupa ce s-a terminat aceasta operatie, se pune carnea in castroane, peste carne se pune zeama de piftie si se amesteca. Se da la rece ca sa se inchege. Piftia se fierbe si in oala normala, dar timpul de fierbere este de circa 3-4 ore.


Poze

Piftie
Piftie - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

25/01/2014

Clasica. Asa se face.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 01/01/2017

Draga mea, iti spun si tie asa cum am spus si altora : la piftie nu se pun legume la fiert pentru ca dau gust de supa si atunci nu mai e piftie ci aspic. Piftia se face simpla fara legume, trebuie sa fie o gelatina alba transparenta si nu galbuie cu gust de supa.

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Sper sa iasa la fel de bine

(0) (0) Abuz
23/12/2013

Foarte buna cred si gustasa

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Spun si aici ca si la alte retete:de unde dracu avea tactu "secretul gustului"? Daca-i pui prafuri de monoglutamat de sodiu sigur ca iese buna ca d-aia s-au inventat.

(0) (1) Abuz
02/01/2013

Arata f bine si pare usor de facut !
merci de la Paris...:-)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
4 porții
1 h 3 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Risotto de coquillettes
Risotto de coquillettes
4 porții
30 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează