Petitchef

Piept de ra cu sos de portocale

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • A taiat rata in bucatile importante: pieptul, copanele, aripile si spatele. A dezosat pieptul si l-a taiat in doua. Asezonam cu sare si piper, pe ambele parti.A spalat portocala in apa rece. A "razuit" fasiute de coaja de portocala pentru ornare si a taiat fasii mai late pentru a prepara sosul.
  • Taiem portocala si stoarcem sucul. A mai facut rata cu portocala si am constatat ca pentru gustul meu e deajuns o portocala! Voi puteti sa incercati o cantitate mai mare de suc de portocala, daca vreti un gust mai acrisor. A curatat cartofii si i-a taiat cubulete.
  • Incepem sa preparam sosul. Punem intro craticioara fondul de pui, vinul, mierea, sucul de portocale si coaja taiata in fasii late. Punem pe foc si amestecam. Lasam sa scada mai mult de jumatate, pana cand se ingroasa.
  • Intre timp ne ocupam de pieptul nostru. Il spalam, il stergem de apa cu un prosop de hartie, dupa care ii crestam pielea cu un cutit ascutit.
  • Intre timp ne ocupam de pieptul nostru. Il spalam, il stergem de apa cu un prosop de hartie, dupa care ii crestam pielea cu un cutit ascutit. Prajim carnea maxim 2 minute pe fiecare parte, asta ca sa obtinem maximum de savoare a carnii de rata. Carnea ar trebui sa fie facuta in sange.
  • Scurgeti grasimea care s-a format in tigaie peste cartofii pe care i-ati pus in tava de cuptor. Introduceti tava in cuptorul incins si lasatii acolo pentru 20 de minute. Prajiti mai departe pieptul de pui pana s-a rumenit pielea, dar nu prea mult, pentru ca ne-a propus sa prajim carnea "in sange".

Rețete inrudite

YouTube

Tarta cu portocale


Poze

Piept de ra cu sos de portocale
Piept de ra cu sos de portocale - poza 2
Piept de ra cu sos de portocale - poza 3
Piept de ra cu sos de portocale - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

shark11, 15/01/2023

Esti varza !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează