A taiat rata in bucatile importante: pieptul, copanele, aripile si spatele. A dezosat pieptul si l-a taiat in doua. Asezonam cu sare si piper, pe ambele parti.A spalat portocala in apa rece. A "razuit" fasiute de coaja de portocala pentru ornare si a taiat fasii mai late pentru a prepara sosul.
Taiem portocala si stoarcem sucul. A mai facut rata cu portocala si am constatat ca pentru gustul meu e deajuns o portocala! Voi puteti sa incercati o cantitate mai mare de suc de portocala, daca vreti un gust mai acrisor. A curatat cartofii si i-a taiat cubulete.
Incepem sa preparam sosul. Punem intro craticioara fondul de pui, vinul, mierea, sucul de portocale si coaja taiata in fasii late. Punem pe foc si amestecam. Lasam sa scada mai mult de jumatate, pana cand se ingroasa.
Intre timp ne ocupam de pieptul nostru. Il spalam, il stergem de apa cu un prosop de hartie, dupa care ii crestam pielea cu un cutit ascutit.
Intre timp ne ocupam de pieptul nostru. Il spalam, il stergem de apa cu un prosop de hartie, dupa care ii crestam pielea cu un cutit ascutit. Prajim carnea maxim 2 minute pe fiecare parte, asta ca sa obtinem maximum de savoare a carnii de rata. Carnea ar trebui sa fie facuta in sange.
Scurgeti grasimea care s-a format in tigaie peste cartofii pe care i-ati pus in tava de cuptor. Introduceti tava in cuptorul incins si lasatii acolo pentru 20 de minute. Prajiti mai departe pieptul de pui pana s-a rumenit pielea, dar nu prea mult, pentru ca ne-a propus sa prajim carnea "in sange".
Comentarii:
Esti varza !