Petitchef

Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur

Cunosc destule persoane care nu se dau în vânt după pieptul de pui. Pentru că e fad, e prea uscat, e prea „aţos” (acest ultim atribut a cam dispărut de când puiul este fezandat încă de la naştere cu antibiotice, hormoni de creştere, concentrate nutritive). Preparat cum se cuvine şi asociat cu ce trebuie devine însă atractiv. Iată una din căile simple prin care banalul piept de pui dezosat devine o delicatesă care îţi gâdilă în mod plăcut cam toate simţurile (mai puţin auzul).

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Ușor

Ingrediente

2

Pentru garnitură:

Pentru sos:

Preparare

  • Bucata de piept se spală, se şterge cu un prosop absorbant, se condimentează cu sare şi piper şi se rumeneşte într-o tigaie acoperită, cu foarte puţin ulei de măsline (ungeţi doar tigaia), învârtindu-l pe toate părţile, până când se colorează frumos.

    Operaţiunea trebuie executată la flacără nu prea mare şi durează cam 15 - 20 minute.

    Scoateţi-l din tigaie, păstraţi-l la cald, acoperit, şi tăiaţi-l perpendicular pe fibră în felii nu mai groase de 1 cm.
  • Legumele le fierbeţi la abur până când furculiţa intră uşor în cartof (cam 15 – 20 minute).
  • Ca să încropiţi sosul, procedaţi după cum urmează:
    topiţi untul într-o crăticioară, la flacără mică;
    căliţi ceapa în unt, până se înmoaie (cam 5 minute);
    adăugaţi vinul de Xeres şi lăsaţi să scadă la jumătate;
    adăugaţi smântâna şi lăsaţi să fiarbă cam 5 minute, amestecând din când în când;
    adăugaţi brânza tăiată în cuburi şi amestecaţi până când aceasta se topeşte;
    potriviţi de sare şi piper după gust, iar apoi adăugaţi pătrunjelul tocat.
  • Pentru servire, amplasaţi în farfurie rondelele de piept alternate cu rondelele de ţelină şi de morcov. Alăturat aşezaţi cartofii, peste care puneţi câteva rondele de morcov.

    Turnaţi sosul fierbinte de brânză peste legume (codul bunelor maniere zice să nu :) ) şi puneţi la îndemână un pahar (sau două) de Sauvignon Blanc sec.


Poze

Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 2
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 3
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 4
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 5
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 6
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 7
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 8
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 9
Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

06/02/2013

Imi placeeeeee

(0) (0) Abuz
04/02/2013

No coment!!! Vise culinare!

(0) (0) Abuz
04/02/2013

Trebuie sa fie bun ,din pacate fotografiile de prezentare nu se pot vedea Pina faza de prezentare a retetei,pacat!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
04/02/2013

F,F,BUN

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Salată tagliatelle din legume și sos de arahide
Salată tagliatelle din legume și sos de arahide
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Branza cu mucegai sau Branza Albastra Branza cu mucegai sau Branza Albastra Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează