Piept de pui cu sos de brânză albastră şi legume la abur

Felul principal
Ușor
30 min

Cunosc destule persoane care nu se dau în vânt după pieptul de pui. Pentru că e fad, e prea uscat, e prea „aţos” (acest ultim atribut a cam dispărut de când puiul este fezandat încă de la naştere cu antibiotice, hormoni de creştere, concentrate nutritive). Preparat cum se cuvine şi asociat cu ce trebuie devine însă atractiv. Iată una din căile simple prin care banalul piept de pui dezosat devine o delicatesă care îţi gâdilă în mod plăcut cam toate simţurile (mai puţin auzul).

Ingrediente

2

Pentru garnitură:

Pentru sos:

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Bucata de piept se spală, se şterge cu un prosop absorbant, se condimentează cu sare şi piper şi se rumeneşte într-o tigaie acoperită, cu foarte puţin ulei de măsline (ungeţi doar tigaia), învârtindu-l pe toate părţile, până când se colorează frumos.

    Operaţiunea trebuie executată la flacără nu prea mare şi durează cam 15 - 20 minute.

    Scoateţi-l din tigaie, păstraţi-l la cald, acoperit, şi tăiaţi-l perpendicular pe fibră în felii nu mai groase de 1 cm.
  • Legumele le fierbeţi la abur până când furculiţa intră uşor în cartof (cam 15 – 20 minute).
  • Ca să încropiţi sosul, procedaţi după cum urmează:
    topiţi untul într-o crăticioară, la flacără mică;
    căliţi ceapa în unt, până se înmoaie (cam 5 minute);
    adăugaţi vinul de Xeres şi lăsaţi să scadă la jumătate;
    adăugaţi smântâna şi lăsaţi să fiarbă cam 5 minute, amestecând din când în când;
    adăugaţi brânza tăiată în cuburi şi amestecaţi până când aceasta se topeşte;
    potriviţi de sare şi piper după gust, iar apoi adăugaţi pătrunjelul tocat.
  • Pentru servire, amplasaţi în farfurie rondelele de piept alternate cu rondelele de ţelină şi de morcov. Alăturat aşezaţi cartofii, peste care puneţi câteva rondele de morcov.

    Turnaţi sosul fierbinte de brânză peste legume (codul bunelor maniere zice să nu :) ) şi puneţi la îndemână un pahar (sau două) de Sauvignon Blanc sec.

Punctează această reţetă

Lucian_GavrilaLucian_Gavrila

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Imi placeeeeee

abuz

anonymous

No coment!!! Vise culinare!

abuz

anonymous

Trebuie sa fie bun ,din pacate fotografiile de prezentare nu se pot vedea Pina faza de prezentare a retetei,pacat!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

F,F,BUN

abuz