Curatim, spalam si taiem ceapa, spalam si taiem cuburele tulpinile de telina si morcovul si le prajim foarte putin cu cinci linguri de ulei (doua linguri ulei le pastram pentru ciuperci).
Adaugam carnea taiata cuburele, amestecam incontinuu pina se rumeneste un pic carnea, dupa care cernem faina peste carne, continuind sa amestecam, iar dupa circa 1-2 minute adaugam si vinul.
Adaugam si supa cit sa acopere carnea, acoperim cu un capac, lasind lingura sub capac ca sa se piarda din aburi si lasam pe foc circa 40 de minute. Cit timp se fierbe carnea amestecam ca sa nu se lipeasca si adaugam din cind in cind cite un pic de supa. .
Acum pregatim ciupercile, le curatim, spalam si taiem feliute. Intr-o tigaie de prajit punem doua linguri de ulei, usturoiul zdrobit si adaugam ciupercile si lasam la foc mare pentru citeva minute, ca sa scada apa lasata.
Cu cinci minute inainte de a fi gata mincarica de vita, adaugam ciupercile, amestecam incetisor iar la sfirsit adaugam piper si sare dupa gust. Servim tocanita cu piine calda, piure sau mamaliguta calda.