Petitchef

Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!

Aveți chef de un preparat delicios fără să petreceți ore întregi în bucătărie? Atunci rețeta noastră "leneșă" inspirată de Juliette este pentru tine! Gata într-o clipă, este foarte ușor de preparat datorită câtorva trucuri: tăiați legumele în timp ce carnea se gătește și puneți tăițeii în timp ce compoziția se termină de gătit în tigaie. În plus, este o rețetă ultra-modulabilă: înlocuiți pastele cu orez sărat, legumele cu preferatele dumneavoastră... Dați frâu liber creativității!
Vă explicăm totul în rețeta noastră detaliată chiar aici ↓↓
Și vă vom oferi o mulțime de alternative în comentarii ;-)

Felul principal
1 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

1

Tăiței:

Topping:

Sos:

Garnitură:

Materiale

  • tocător
  • 1 cuțit

Pentru a găti umplutura:

  • 1 tigaie
  • 1 spatulă
  • Pentru a găti tăițeii
  • cratiță
  • 1 cutie etanșă (sau castron + farfurie)

Pentru a mânca tăițeii:

  • bețișoare (sau o furculiță, dacă preferați)
  • o farfurie pentru supă (sau un castron mare)

Preparare

  • Etapa 1 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Garnitura:
    Încingeți puțin ulei de susan într-o tigaie încinsă. Se adaugă carnea tocată și se lasă să se rumenească.
  • Etapa 2 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Între timp, se toacă ceapa verde și se pune deoparte.
  • Etapa 3 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Se toacă ciupercile.
  • Etapa 4 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Pregătiți sosul: amestecați semințele de susan, sosul de soia, mirin (sau sake de gătit), mierea (sau zahărul brun), cățelul de usturoi zdrobit și gochujang (sau sriracha).
  • Etapa 5 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Se întoarce carnea când este aurie.
    Se fierbe apa pentru tăieței.
  • Etapa 6 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Adăugați ceapa (dacă vă place să fie bine gătită, adăugați-o după ce întoarceți carnea, altfel adăugați-o puțin mai târziu), sfărâmați carnea cu o spatulă și amestecați.
  • Etapa 7 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Se pun tăițeii într-un castron mare sau într-o cutie etanșă. Se toarnă plicul de condimente peste tăieței. Se toarnă apa până când toți tăițeii sunt acoperiți, apoi se acoperă timp de 3 minute (sau mai mult, în funcție de pachetul de tăiței, urmați instrucțiunile de pe pachet).
  • Etapa 8 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    În timp ce tăițeii se fierb, se adaugă ciupercile și se amestecă regulat umplutura.
  • Etapa 9 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Scurgeți tăițeii și adăugați-i în tigaie. Se adaugă sosul și se amestecă timp de câteva minute pentru a combina ingredientele.
  • Etapa 10 - Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
    Se servește într-un bol sau farfurie de supă și se presară cu ceapă verde și semințe de susan. Și este gata!

Observații:

Ce pot folosi în loc de carne tocată de vită?
Aici am folosit carne tocată, care este practică.
Când am testat această rețetă, am folosit și creveți, tofu marinat, carne tocată de porc, pui, omletă și un ou prăjit (adăugat la sfârșit).
După cum puteți vedea, puteți folosi proteina preferată :-)

Ce pot folosi în loc de ciuperci?
Aici am folosit ciuperci Shimeji maro. Le puteți lăsa pur și simplu deoparte sau puteți folosi alte tipuri de ciuperci, cum ar fi shitake sau chiar ciuperci buton. De asemenea, puteți folosi legume de sezon, sunt sigur că veți găsi cea mai bună combinație cu proteina pe care ați ales-o!

Ce tăiței ar trebui să folosesc?
Aici, am folosit tăițeii instant clasici pe care îi găsești la pachet. Puteți folosi și alte tipuri de tăiței, cum ar fi tăițeii soba sau tăițeii de orez, de exemplu :-). Umplutura va merge foarte bine și cu orez.

Cum se prepară tăițeii instant?
Pachetul dvs. va conține tăiței și unul sau mai multe plicuri de condimente. Adesea vei găsi unul cu praf de condimente, unul cu ulei sau ulei cu usturoi și unul cu chilli. Le poți doza în funcție de gustul tău! Unele conțin și legume deshidratate.
Pachetul vă va spune dacă trebuie să folosiți o cutie etanșă (sau un bol acoperit) sau o cratiță. Majoritatea tăițeilor se fierb în apă clocotită timp de 3 minute, dar unii durează mai mult, așa că nu uitați să verificați.
În cazul unor pachete, va trebui să adăugați condimentele după aceea. Acest lucru va fi, de asemenea, indicat. Pentru această rețetă, vă recomandăm să folosiți tăiței cu un pachet de supă și fără condimente, deoarece există deja un sos.



Poze

Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci! - poza 2
Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci! - poza 3
Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci! - poza 4
Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci! - poza 5
Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci! - poza 6
Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci! - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftelute de vita cu parmezan
Chiftelute de vita cu parmezan
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează