Cum se gătesc tăițeii instant? rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
Cum se gătesc tăițeii instant? Rețetă rapidă cu carne de vită și ciuperci!
Aveți chef de un preparat delicios fără să petreceți ore întregi în bucătărie? Atunci rețeta noastră "leneșă" inspirată de Juliette este pentru tine! Gata într-o clipă, este foarte ușor de preparat datorită câtorva trucuri: tăiați legumele în timp ce carnea se gătește și puneți tăițeii în timp ce compoziția se termină de gătit în tigaie. În plus, este o rețetă ultra-modulabilă: înlocuiți pastele cu orez sărat, legumele cu preferatele dumneavoastră... Dați frâu liber creativității!
Vă explicăm totul în rețeta noastră detaliată chiar aici ↓↓
Și vă vom oferi o mulțime de alternative în comentarii ;-)
Garnitura: Încingeți puțin ulei de susan într-o tigaie încinsă. Se adaugă carnea tocată și se lasă să se rumenească.
Între timp, se toacă ceapa verde și se pune deoparte.
Se toacă ciupercile.
Pregătiți sosul: amestecați semințele de susan, sosul de soia, mirin (sau sake de gătit), mierea (sau zahărul brun), cățelul de usturoi zdrobit și gochujang (sau sriracha).
Se întoarce carnea când este aurie. Se fierbe apa pentru tăieței.
Adăugați ceapa (dacă vă place să fie bine gătită, adăugați-o după ce întoarceți carnea, altfel adăugați-o puțin mai târziu), sfărâmați carnea cu o spatulă și amestecați.
Se pun tăițeii într-un castron mare sau într-o cutie etanșă. Se toarnă plicul de condimente peste tăieței. Se toarnă apa până când toți tăițeii sunt acoperiți, apoi se acoperă timp de 3 minute (sau mai mult, în funcție de pachetul de tăiței, urmați instrucțiunile de pe pachet).
În timp ce tăițeii se fierb, se adaugă ciupercile și se amestecă regulat umplutura.
Scurgeți tăițeii și adăugați-i în tigaie. Se adaugă sosul și se amestecă timp de câteva minute pentru a combina ingredientele.
Se servește într-un bol sau farfurie de supă și se presară cu ceapă verde și semințe de susan. Și este gata!
Ce pot folosi în loc de carne tocată de vită? Aici am folosit carne tocată, care este practică. Când am testat această rețetă, am folosit și creveți, tofu marinat, carne tocată de porc, pui, omletă și un ou prăjit (adăugat la sfârșit). După cum puteți vedea, puteți folosi proteina preferată :-)
Ce pot folosi în loc de ciuperci? Aici am folosit ciuperci Shimeji maro. Le puteți lăsa pur și simplu deoparte sau puteți folosi alte tipuri de ciuperci, cum ar fi shitake sau chiar ciuperci buton. De asemenea, puteți folosi legume de sezon, sunt sigur că veți găsi cea mai bună combinație cu proteina pe care ați ales-o!
Ce tăiței ar trebui să folosesc? Aici, am folosit tăițeii instant clasici pe care îi găsești la pachet. Puteți folosi și alte tipuri de tăiței, cum ar fi tăițeii soba sau tăițeii de orez, de exemplu :-). Umplutura va merge foarte bine și cu orez.
Cum se prepară tăițeii instant? Pachetul dvs. va conține tăiței și unul sau mai multe plicuri de condimente. Adesea vei găsi unul cu praf de condimente, unul cu ulei sau ulei cu usturoi și unul cu chilli. Le poți doza în funcție de gustul tău! Unele conțin și legume deshidratate. Pachetul vă va spune dacă trebuie să folosiți o cutie etanșă (sau un bol acoperit) sau o cratiță. Majoritatea tăițeilor se fierb în apă clocotită timp de 3 minute, dar unii durează mai mult, așa că nu uitați să verificați. În cazul unor pachete, va trebui să adăugați condimentele după aceea. Acest lucru va fi, de asemenea, indicat. Pentru această rețetă, vă recomandăm să folosiți tăiței cu un pachet de supă și fără condimente, deoarece există deja un sos.