Ce avem în meniu la prânz? O lasagna vegetariană! Dar nu se pune problema să lăsăm aromele deoparte, nu! Combinația dintre ricotta + spanac va da nota unui preparat reconfortant , perfect după o zi lungă de muncă!
Faceți sosul bechamel: Fierbeți laptele într-o cratiță.
Între timp, topiți untul într-o altă cratiță. Când untul este complet topit, adăugați făina dintr-o dată.
Amestecați totul bine și fierbeți 2 minute apoi se adaugați laptele fierbinte și amestecați pentru a se îngroșa. Asezonați, amestecați din nou și lăsați deoparte.
Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă apoi adăugați spanacul și căliți-l. Acoperiți și amestecați din când în când. * Puteți adăuga și un cățel de usturoi zdrobit.
Scurgeți bine spanacul și transferați-l într-un bol de salată. Adăugați ricotta, sare, piper și nucșoară.
Amestecați totul bine.
Începeți prin a întinde bechamel pe fundul vasului. Adăugați o foaie de lasagna deasupra.
Acoperiți cu puțin amestec de ricotta-spanac.
Adăugați bechamel, apoi parmezan, apoi mozzarella, apoi puneți un aluat și începeți să întindeți amestecul de ricotta spanac, bechamel, parmezan, mozzarella.
Pentru ultimul strat, terminați cu o foaie de lasagna, bechamel și presărați generos cu parmezan.
Puneți vasul la cuptor pentru 20 de minute la 230°C.
Cum se păstrează lasagna cu spanac și ricotta? Puteți păstra lasagna într-un recipient ermetic la frigider timp de 5 zile. Vă recomandăm să le reîncălziți la cuptor.
Puteți congela lasagna? Da, puteți îngheța lasagna fără griji.
Este acest fel de mâncare vegetarian? Da, acest fel de mâncare este vegetarian.
Putem folosi bechamel gata preparat? Da, dacă nu ai timp să prepari unul acasă.
Puteți folosi spanac proaspăt? Spanacul congelat îl puteți înlocui cu spanac proaspăt, va trebui să îl căliți în tigaie și să-l scurgeți bine!