Lasagna cu ricotta și spanac

Felul principal
Foarte ușor
1 h 5 m

Ce avem în meniu la prânz? O lasagna vegetariană! Dar nu se pune problema să lăsăm aromele deoparte, nu! Combinația dintre ricotta + spanac va da nota unui preparat reconfortant , perfect după o zi lungă de muncă!

Ingrediente

4

Béchamel:

Materiale

  • tavă pentru ratinare
  • cuptor
  • tigaie
  • tel
  • spatulă

Preparare

Preparare30 min
Gătire35 min
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 1Faceți sosul bechamel:
    Fierbeți laptele într-o cratiță.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 2Între timp, topiți untul într-o altă cratiță. Când untul este complet topit, adăugați făina dintr-o dată.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 3Amestecați totul bine și fierbeți 2 minute apoi se adaugați laptele fierbinte și amestecați pentru a se îngroșa. Asezonați, amestecați din nou și lăsați deoparte.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 4Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă apoi adăugați spanacul și căliți-l. Acoperiți și amestecați din când în când.
    * Puteți adăuga și un cățel de usturoi zdrobit.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 5Scurgeți bine spanacul și transferați-l într-un bol de salată. Adăugați ricotta, sare, piper și nucșoară.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 6Amestecați totul bine.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 7Începeți prin a întinde bechamel pe fundul vasului. Adăugați o foaie de lasagna deasupra.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 8Acoperiți cu puțin amestec de ricotta-spanac.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 9Adăugați bechamel, apoi parmezan, apoi mozzarella, apoi puneți un aluat și începeți să întindeți amestecul de ricotta spanac, bechamel, parmezan, mozzarella.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 10Pentru ultimul strat, terminați cu o foaie de lasagna, bechamel și presărați generos cu parmezan.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 11Puneți vasul la cuptor pentru 20 de minute la 230°C.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 12Opriți cuptorul și scoateți vasul după 15 minute.
  • Lasagna cu ricotta și spanac - Preparare etapa 13Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cum se păstrează lasagna cu spanac și ricotta?

Puteți păstra lasagna într-un recipient ermetic la frigider timp de 5 zile. Vă recomandăm să le reîncălziți la cuptor.

Puteți congela lasagna?

Da, puteți îngheța lasagna fără griji.

Este acest fel de mâncare vegetarian?

Da, acest fel de mâncare este vegetarian.

Putem folosi bechamel gata preparat?

Da, dacă nu ai timp să prepari unul acasă.

Puteți folosi spanac proaspăt?

Spanacul congelat îl puteți înlocui cu spanac proaspăt, va trebui să îl căliți în tigaie și să-l scurgeți bine!

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: