Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici. Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici.
Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam fasolea,cartofii si amestecul mexican Lasam sa fiarba 10 minute.
Taiem bastonase: morcovul,telina, ardeiul gras si dovlecelul. Ceapa o taiem pestisori iar usturoiul si ciupercile in felii subtiri.
Le calim apoi in 2-3 linguri ulei timp de 8-10 minute. Peste ele vom adauga si legumele fierte mai devreme , impreuna cu o jumatate de cana din apa in care au fiert.
Punem si sucul de rosii,potrivim gustul cu sare,vegeta si piper. Intre timps-au strans cam multe legume asa ca a schimbat vasul. Lasam sa fiarba inca 8-10 minute.
Sau pana scade putin zeama. La sfarsit punem si buchetelele de brocoli, pe care le-am fiert inainte timp de 8 minute in apa cu sare. Amestecam de fiecare data foarte usor, sa nu faramam, pe cat posibil, legumele. Servim ghiveciul cald sau rece , presarat cu frunze de cimbru verde si patrunjel tocat.
Comentarii:
Foarte gustos, ms ptr postarea retetei.