Ghiveci de legume gatit in vase zepter

Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

8

ceapa si amestec de legume congelate :

Preparare

Preparare30 min
Gătire20 min
  • Legumele maruntite,spalate (cele care nu sunt congelate )se pun in vasul rece,fara apa (daca volumul lor este cel putin 2/3 din vas.Daca sunt mai putine decat atat se adauga o cescuta de apa ) .Punem vasul pe aragaz,cu capac cu tot,la foc mare 3 minute (sau pana acul termocontrolului ajunge in apropierea zonei verzi ),dupa care reducem focul la minim.
  • Dupa 10 minute,adaugam rosiile,dafinul,cimbrul,punem capacul si mai lasam 8 minute,dupa care inchidem focul.
  • Adaugam usturoiul maruntit,sare,piper,ardei iute,dupa gust ,3 linguri de ulei si verdeata,amestecam,punem capacul si mai lasam mancarea 10 minute sa se imbibe de arome.Uleiul il adaug la sfarsit,pentru a nu-l prelucra termic si implicit a-i schimba calitatile. Legumele il vor absorbi in parte, potentandu-si gustul.
  • Dupa care servim ca atare, presarat cu parmezan sau ca si garnitura la friptura.

Punctează această reţetă

PPansy

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: