Legumele maruntite,spalate (cele care nu sunt congelate )se pun in vasul rece,fara apa (daca volumul lor este cel putin 2/3 din vas.Daca sunt mai putine decat atat se adauga o cescuta de apa ) .Punem vasul pe aragaz,cu capac cu tot,la foc mare 3 minute (sau pana acul termocontrolului ajunge in apropierea zonei verzi ),dupa care reducem focul la minim.
Dupa 10 minute,adaugam rosiile,dafinul,cimbrul,punem capacul si mai lasam 8 minute,dupa care inchidem focul.
Adaugam usturoiul maruntit,sare,piper,ardei iute,dupa gust ,3 linguri de ulei si verdeata,amestecam,punem capacul si mai lasam mancarea 10 minute sa se imbibe de arome.Uleiul il adaug la sfarsit,pentru a nu-l prelucra termic si implicit a-i schimba calitatile. Legumele il vor absorbi in parte, potentandu-si gustul.
Dupa care servim ca atare, presarat cu parmezan sau ca si garnitura la friptura.