Ghiveci de legume
O mancare delicioasa din legume si ultima din acest an, adica, ma refer la legumele proaspete din gradina, profitati daca mai gasiti pe piata.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Curatam si spalam legumele.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare ( ochiul mare). Dovlecelul, ardeii, vanata ( se sareaza putin sa iasa amareala, apoi se spala si se scurg bine de apa) si cartofii se taie cuburi. Rosiile se decojesc si se taie cuburi mici. - Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam radacinoasele (morcovul si patrunjelul ), lasam sa se inmoie si ele.
Apoi adaugam asa : ardeii, cartofii, dovlecelul, vanata, varza, mazarea si usturoiul. - Lasam toate legumele sa se caleasca inca vreo 5 minute, apoi condimentam cu sare si piper si turnam 100 ml apa.
Lasam sa fiarba, iar cand a scazut apa, adaugam rosiile decojite si tocate. Dam totul in cateva clocote, daca este necesar mai adaugam sare si piper. - Cand sunt gata presaram patrunjel verde tocat si servim imediat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
S
sarchisian_e2021,
01/11/2021
Sa nu mai faci altadata ghiveci sau mai invata!Cel putin nu mai posta asa ceva!

constanta_s2014,
21/08/2018
Arata ca o ciorba! Mai ai de invatat Adeluta draga! Radacina aia de patrunjel nu are ce cauta aici, morcovul nu se da pe razatoare ci se taie rondele, ceapa se taie solzisori; toate legumele se trag pe rand putin la tigaie in afara de rosii, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc, se pun toate intr-un vas sau o cratita se pun deasupra rosiile taiate rondele subtiri si se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos. Incearca asa si o sa te lingi pe degete.