Curatam si spalam legumele. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoare ( ochiul mare). Dovlecelul, ardeii, vanata ( se sareaza putin sa iasa amareala, apoi se spala si se scurg bine de apa) si cartofii se taie cuburi. Rosiile se decojesc si se taie cuburi mici.
Calim ceapa in ulei, pana devine sticloasa, apoi adaugam radacinoasele (morcovul si patrunjelul ), lasam sa se inmoie si ele. Apoi adaugam asa : ardeii, cartofii, dovlecelul, vanata, varza, mazarea si usturoiul.
Lasam toate legumele sa se caleasca inca vreo 5 minute, apoi condimentam cu sare si piper si turnam 100 ml apa. Lasam sa fiarba, iar cand a scazut apa, adaugam rosiile decojite si tocate. Dam totul in cateva clocote, daca este necesar mai adaugam sare si piper.
Cand sunt gata presaram patrunjel verde tocat si servim imediat.
Arata ca o ciorba! Mai ai de invatat Adeluta draga! Radacina aia de patrunjel nu are ce cauta aici, morcovul nu se da pe razatoare ci se taie rondele, ceapa se taie solzisori; toate legumele se trag pe rand putin la tigaie in afara de rosii, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc, se pun toate intr-un vas sau o cratita se pun deasupra rosiile taiate rondele subtiri si se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos. Incearca asa si o sa te lingi pe degete.
Comentarii:
Sa nu mai faci altadata ghiveci sau mai invata!Cel putin nu mai posta asa ceva!
Arata ca o ciorba! Mai ai de invatat Adeluta draga! Radacina aia de patrunjel nu are ce cauta aici, morcovul nu se da pe razatoare ci se taie rondele, ceapa se taie solzisori; toate legumele se trag pe rand putin la tigaie in afara de rosii, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc, se pun toate intr-un vas sau o cratita se pun deasupra rosiile taiate rondele subtiri si se da totul la cuptor pana se rumeneste frumos. Incearca asa si o sa te lingi pe degete.
Buuunnnnnnnaaaaaa
Este mincarea carei forte buna ptr post
Este excelenta de post