Legumele se spala si se curata. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga legumele taiate dupa preferinta pe rand, se amesteca usor.
Se adauga vegeta, sare supa gust si se pun intr-un vas din Yena. Se adauga apa fierbinte astfel incat sa nu acopere, dupa preferinta se pun deasupra rondele de rosii.
Se introduce la cuptor si se lasa pana legumele se patrund bine. Cand este gata se scoate vasul din cuptor si se adauga verdeata tocata .
Asa cum s-a mai scris, fara chimicale, si-asa legumele (chiar cumparate de la taran) nu mai sunt ce-au fost odata. Fara cartofi e excelenta + alte legume suplimentare cum ar fi conopida, vinata, bame, mazare verde...dupa imaginatia fiecaruia.
Ai stricat reteta cu vegeta si cu 1kg de cartofi. Un cartof mai merge, un kg e deja mancare de cartofi. Incearca sa tragi putin la tigaie legumele (pe langa ce ai folosit mai pune mazare, conopida, vanata, ardei gras) doar cu sare, piper, busuioc si putin cimbru, si apoi da-le la cuptor amestecate cu putin suc de rosii. Pentru design poti pune cateva rondele de rosii deasupra. Sa-mi spui dupa aceea care este diferenta.
Foarte sanatoasa...datorita vegetei! Ce proaste erau bunicile noastre, ele nu puneau nici vegeta, nici delicat in mancare! Cata ignoranta si nepricepere!
Comentarii:
Asa cum s-a mai scris, fara chimicale, si-asa legumele (chiar cumparate de la taran) nu mai sunt ce-au fost odata. Fara cartofi e excelenta + alte legume suplimentare cum ar fi conopida, vinata, bame, mazare verde...dupa imaginatia fiecaruia.
Foarte buna si calda si rece.
Ai stricat reteta cu vegeta si cu 1kg de cartofi. Un cartof mai merge, un kg e deja mancare de cartofi. Incearca sa tragi putin la tigaie legumele (pe langa ce ai folosit mai pune mazare, conopida, vanata, ardei gras) doar cu sare, piper, busuioc si putin cimbru, si apoi da-le la cuptor amestecate cu putin suc de rosii. Pentru design poti pune cateva rondele de rosii deasupra. Sa-mi spui dupa aceea care este diferenta.
CAND SE GASESC ATATEA LEGUME ...de ce sa folosesc vegeta ?
Foarte sanatoasa...datorita vegetei! Ce proaste erau bunicile noastre, ele nu puneau nici vegeta, nici delicat in mancare! Cata ignoranta si nepricepere!
Prea multi cartofi,prefer celelalte legume
Excelent!!!
D
Eu fac acest fel dar mai adaug , telina felii, mazare , si conopida (la urma sa nu se faca zob !)
Il fac adesea, cu vinete sau conopida in loc de fasole verde, este o idee foarte buna aceasta