Bucata intreaga de carne se condimenteaza bine cu sare, piper si busuioc, apoi se aseaza frumos si la loc de cinste chiar in mijlocul vasului. De jur imprejur se aseaza varza taiata fideluta ca sa-i tina companie.
Intr-un castron preparam sosul care pune cuvantul "speciala"in titlu: mustarul, sucul de portocale, vinul alb si ghimbirulse amesteca bine cu un tel. Daca vinul nu e dulce si credem de cuviinta, putem adauga trei linguri de zahar.
A avut un vin demidulce si nu am adugat zahar pentru ca imi era teama sa nu iasa prea dulce. Acest sos un pic ciudat se toarna peste carne si varza. Carnatii se cresteaza un pic si ii punem de straja jur imprejurul bucatii de carne, peste varza. La sfarsit adaugam si uleiul.
Punem capacul si bagam comoara la cuptor, la foc moderat. Dupa ce toate sunt fierte, recomand sa mai lasati o vreme friptura la cuptor si fara capac. Se va bronza frumos si mai scade un pic si zeama.