Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de usturoi, se pudreaza cu sare si piper se pune peste tarhon tocat marunt se acopera sio se lasa la rece aproximativ o ora sa prinda gust, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de unt. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin (sau apa). Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava, din cand in cand, spre final se presara verdeturi tocate marunt...Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de garnitura de cartofi taranesti sau orez cu ciuperci...
Detalii suplimentare gasiti pe http://gatindcumira.blogspot.com/2009/09/friptura-de-porc-la-tava.html
Comentarii (102):
Foartegustoasa
F.buna
Retetele sunt foarte bune!
Excelent!!!
Buna de tot .am, pregatit-o
Super
Simpla
Varza cu jumari nu aveti?
Dap....am gatit-o, dar am luat reteta de pe alt site. E simpla si accesibila si iese foarte gustoasa. Se pot adauga mai multe mirodenii.
Foarte gustoasa