Intr-un vas punem uleiul si lasam la incins, apoi asezam carnea si o frigem cateva minute la foc iute .Intoarceam ca sa se friga pe toate laturile.
Cand carnea este usor rumenita pe toate laturile, punem in ulei usturoiul si calim pret de cateva secunde, apoi turnam laptele impreuna cu ierburile aromatice. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincins la 180 gr pt 30 minute.
Cand s-au scurs cele 30 minute, scoatem carnea din cuptor, o transferam pe o farfurie, o acoperim cu folie de aluminiu si o lasam sa se odihneasca pret de 10 minute.
Zeama de lapte o strecuram, adaugam 1 lingurita de faina si o punem pe foc 2 minute pana se ingoasa, daca s-a ingrosat prea tare mai adaugati lapte pana obtineti consistenta dorita. Asezonam daca este necesar.
Feliem carnea si servim cu sos si garnitura preferata.
Comentarii:
Interesant va deveni sos alb cu pilaf am so servesc
Fff nuna