Pulpa se cureta de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie si se leaga cu sfoara, ca sa capete o forma frumoasa. Se freaca cu amestecul din ulei de masline, cimbru, salvie tocata (sau uscata), sare, piper si se lasa la macerat 1-2 ore.
Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele, apoi se adauga supa si se mai fierbe 15 de minute. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Se deschide din cand in cand cuptorul si se intoarce pulpa pe toate fetele sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. si doar dupa aceasta se taie felii.
Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele, apoi se adauga supa si se mai fierbe 15 de minute. Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Se deschide din cand in cand cuptorul si se intoarce pulpa pe toate fetele sa se rumeneasca uniform. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 minute. si doar dupa aceasta se taie felii.
Cu o jumatate de ora inainte de a fi gata friptura, se adauga pe marginea tavi felii de cartifi taiati de 3-4 mm.
Asta daca tava e mai mare si va permite, daca nu, pregatiti cartofii in evantai intr-un alt vas de iena rotund. Se condimenteaza cu rozmarin, boia dulce, sare si piper. Vor servi drept garnitura, alaturi de o salata, din rosii, castraveti, ardei si fasii de salata verde.
Comentarii (18):
Slabut.
Carnea se taie înainte, sau se pune pulpă întreaga?
Arataf.bine,apetisanta
Grasa, si deci nesanatoasa!
Foarte bun
Normala
O reteta simpla dar foarte gustoasa!!!
Bine
Super
Delicios