Friptură de porc cu rozmarin
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire1 h 30 m
- Carnea se spală bine. De preferat să alegem o cărniță cu ceva grăsime pe ea.
Se condimentează cu sare, piper și salvie.
Se leagă bine cu o sfoară, să-și păstreze forma la cuptor.
Se introduce rozmarinul ușor pe sub sfoară, un fir deasupra și unul dedesubt.
Se aranjează carnea într-o tavă unsă cu puțin ulei sau unt, de preferat o tavă cu capac. - Cartofii se spală bine și se taie fiecare în sferturi, apoi se aranjează pe lângă carne.
Usturoiul se curăță și se zdrobește un pic cu lama unui cuțit.
Se pune în tavă usturoiul și firul de rozmarin.
Se stropește totul cu puțin ulei, se acoperă și se dă la cuptor pentru o oră la 180 grade C. - După ce a stat o oră în cuptor se scoate capacul și se mai lasă încă 30 minute să se rumenească.
- Când este gata, se scoate pe un platou și se înlătură sfoara.
Aranjăm cartofii alături.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:

29/12/2015
Pentru cine a postat in 03/10/2014, 16:23:
Du-te si gateste la o unitate militara! O sa-ti astupe soldatii toate gaurile!
29/12/2014
Un picut dar foarte putin mai gras doar un pic si daca reteta este simpla nu inseamna ca nu-i si bunaaa!!!
W
wald_alex,
29/12/2014
CARTOFII NU SE PUN PUTIN MAI TARZIU????? TIMPUL DE PREPARARE FATA DE CARNE ESTE DIFERIT.