Friptura de porc cu mere si miere
Ingrediente
4
Preparare
Preparare25 min
Gătire40 min
- Carnea se pune la macerat petru minim o ora in sos de soya si codimente.Dupa ce carnea se codimenteaza si i se face un pic de "masaj" ca sa falicitam patrunderea codimentelor in fibra.
- Apoi carnea se pune in pung si se baga la frigider. Nu o puneti intr-un castron petru ca partea de deasupra se va usca. Cuptorul se preincalzeste la 200de grade. Tava se stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza bucatile de carne.
- Acestea se ung cu putina miere de albine. Fiecare bucata se acopera cu jumatati de mar scobite de casuta pentru samburi.
- Merele se fixeaza de carne cu scobitori sau bete pentru frigarui. In tava se toarna cam jumatate dintr-o sticla cu vin si se da la cuptor.
- Se tine la cuptor cam 2 ore timp in care se verifica daca sosul a scazut, in caz afirmativ se mai adauga fie apa fie vin. Se serveste cu piure de cartofi si muraturi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Ca sa zic ... doar pofta sa nu ai si tot gusti o bucatica, vegetaian ai, plange cerul gurii mele.
chiar ca la mama acasa. Florin S.
Punctează această reţetă