Carnea se pune la macerat petru minim o ora in sos de soya si codimente.Dupa ce carnea se codimenteaza si i se face un pic de "masaj" ca sa falicitam patrunderea codimentelor in fibra.
Apoi carnea se pune in pung si se baga la frigider. Nu o puneti intr-un castron petru ca partea de deasupra se va usca. Cuptorul se preincalzeste la 200de grade. Tava se stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza bucatile de carne.
Acestea se ung cu putina miere de albine. Fiecare bucata se acopera cu jumatati de mar scobite de casuta pentru samburi.
Merele se fixeaza de carne cu scobitori sau bete pentru frigarui. In tava se toarna cam jumatate dintr-o sticla cu vin si se da la cuptor.
Se tine la cuptor cam 2 ore timp in care se verifica daca sosul a scazut, in caz afirmativ se mai adauga fie apa fie vin. Se serveste cu piure de cartofi si muraturi.
Comentarii:
Ca sa zic ... doar pofta sa nu ai si tot gusti o bucatica, vegetaian ai, plange cerul gurii mele.
chiar ca la mama acasa. Florin S.