Dovlecelul se spala si se da prin razatoarea mare . Se caleste intr-o tigaie pe foc cu putin ulei pana lasa apa, 5-10 min.
Ouale se bat, se adauga smantana si laptele, usturoiul, nucsoara si se sareaza. In lista de ingrediente pus usturoiul si nucsoara ca si optionale. Reteta originala le include, insa nu avut asa ca inlocuit usturoiul cu pudra la borcanel iar nucsoara sarit de tot.
Se adauga dovlecelul.Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna tot amestecul in ea.Se da la cuptor, 180 grade celsius pentru 45 de minute.
Arata super bine si cam atat. Desi am fost sceptica de la inceput, am zis sa incerc..na...parea altceva, arata si bine. Combinatia este un esec total pentru gustul meu, mult mai bine si usor ieseam daca faceam o omleta de cu rondele de dovlecei. Mie personal mi se pare ca smantana strica feng shui ul acestui preparat. Nu e nici dulce, nici sarat, oricata sare / piper adaugi dupa tot se simte un gust ciudat de dulceag foarte neplacut.
Comentarii:
Arata super bine si cam atat. Desi am fost sceptica de la inceput, am zis sa incerc..na...parea altceva, arata si bine. Combinatia este un esec total pentru gustul meu, mult mai bine si usor ieseam daca faceam o omleta de cu rondele de dovlecei. Mie personal mi se pare ca smantana strica feng shui ul acestui preparat. Nu e nici dulce, nici sarat, oricata sare / piper adaugi dupa tot se simte un gust ciudat de dulceag foarte neplacut.
150 dl = 15 litri lapte? Nu e prea mult totusi? Cred ca trebuia 150 ml.
Trebe sa fie tare gustoasa acolo cred ca e gresit 15 litri lapte cred ca e 150ml lapte dar e usor de inteles pentru cine asi foloseste creierul
Suuuper
Am incercat si eu ,este super
Tipic frantuzeasca,usoara,rapida! Ce sa vrei mai mult?