Flan de ciocolată, care te va aduce cu gandul la copilărie
Flan de ciocolată, care te va aduce cu gandul la copilărie
Imaginați-vă un desert care vă amintește de copilărie, un flan care este și delicios și reconfortant. Un desert care te face să salivezi doar la gândul că o să-l guști.
Un flan de ciocolată ultra cremos, imposibil de mâncat doar o felie.
Așezați o foaie de hârtie de copt în fundul formei și ungeți marginile formei. Tăiați un disc de aluat de diametrul formei și puneți-l în fundul formei. Tăiați fâșii din restul de aluat la înălțimea formei și așezați-le pe marginile formei în contact cu discul de aluat de jos.
Într-o cratiță se toarnă laptele, smântâna și se adaugă ciocolata. Se pune la foc mediu și se topește ciocolata amestecând cu o lingură de lemn.
Într-un bol punem ouăle, adăugam zaharul și amidonul de porumb apoi amestecăm bine.
Turnați amestecul de ou, zahăr și amidon de porumb în cratiță, amestecați bine și gătiți la foc mediu până se îngroașă.
Când amestecul s-a îngroșat se toarnă în formă peste aluat și se netezește.
Se coace la cuptor la 180°C timp de 1 oră. Acoperiți cu o foaie de folie de aluminiu dacă se gătește prea mult deasupra. Odată copt, se lasă să se răcească apoi se lasă la frigider pentru cel puțin 3 ore, ideal peste noapte.
Sfat pentru decorare Pentru o variantă mai gourmet, puteți să radeți ciocolată înainte de servire.
Ce aluat să alegeți Noi am folosit aluat sablée, dar aluatul foitaj este, de asemenea, perfect. Puteți folosi și aluat de prăjitură.
neagraCe lapte să luați? Recomandăm lapte integral mai degrabă decât semi-degresat, flanul va fi și mai fin.
Ce ciocolată neagră să alegi Pentru iubitorii de ciocolată, ciocolata cu 70% cacao va fi varianta bună. Foarte buna este și ciocolata cu 50% cacao.
Lapte sau ciocolată albă? Puteți folosi și ciocolată albă sau ciocolată cu lapte pentru varietate și un gust de ciocolată mai puțin puternic. În acest caz va recomandăm să puneți în rețeta doar 100 gr de zahar.
Cum păstrez flanul de patiserie cu ciocolată? Îl puteți păstra la frigider pentru câteva zile.