Flan cu smântână fără lactoză

votează acum
Desert
Foarte ușor
5 h 10 m

O rețetă autentică dar fără lactoză, o alternativă la acest desert cremos pentru cei care doresc să evite produsele lactate. Cu o textură care se topește în gură și aromă de vanilie, acest flan cu smântână este fără compromisuri în ceea ce privește plăcerea.

Ingrediente

8

Materiale

  • 1 formă rotundă de copt
  • 1 cratiță
  • 1 tel
  • hârtie de copt

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare4 ore
Gătire40 min
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 1Se pune hârtie de copt pe fundul formei și se ung marginile.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 2Se taie un cerc din foitaj de mărimea formei și se pune pe fundul formei.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 3Se taie fâșii late de 4 cm din restul aluatului de foitaj și se așează pe marginile formei, suprapunându-se cu 1 cm acolo unde se unesc în 2 fâșii.
    Se pune forma cu aluatul în congelator.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 4Se sparg 3 ouă într-un castron.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 5Se adaugă zahărul și se amestecă.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 6Se adaugă făina de porumb și se amestecă bine.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 7Adăugați laptele pe care l-ați încălzit într-o cratiță mare împreună cu semințele din păstaia de vanilie (sau vanilia lichidă) peste compoziția de mai sus din bol și amestecați.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 8Puneți compoziția în cratiță și încălziți la foc mediu, amestecând constant până când amestecul se îngroașă, apoi se îndepărtează de pe foc.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 9Se toarnă smântână în amestecul îngroșat și se amestecă până se omogenizează bine.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 10Porniți cuptorul la 180°C. Se scoate forma din congelator și se toarnă crema în formă, netezind-o până la o înălțime uniformă.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 11Se introduce în cuptor la 180°C timp de 40 de minute.
  • Flan cu smântână fără lactoză - Preparare etapa 12Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se dă la rece pentru cel puțin 4 ore sau chiar peste noapte înainte de servire.

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: