Petitchef

File se salau cu sos de smantana si ciuperci

Felul principal
3 porții
40 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se asaza cateva feliute de lamaie pe fundul vasului (va sfatuiesc sa dati jos coaja, deoarece noi am avut surpriza neplacuta ca a devenit cam amara) si se stropeste cu vreo patru linguri de ulei de masline. Se asaza fileurile de peste bine sarate si piperate, iar peste ele punem cateva feliute de rosie taiate subtire si inca putina lamaie, ca deh, asa ii sta bine pestelui, cu savoare de lamaie. Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu, pentru cam 25 de minute.
    Intre timp, pregatim sosul de smantana, carevasazica va imbraca fileul intr-o crema spumoasa, fina si delicioasa. Ciupercile din conserva (puteti folosi si proaspete) le distuiti in putin ulei de masline cu sare si piper si adaugati smantana.
    Se adauga sosul de smantana si ciuperci peste peste si se mai baga la cuptor pentru vreo zece minute. Dupa ce l-am scos din cuptor presaram niste patrunjel.La final, fileurile sunt bine patrunse, dar cremoase si foarte, foarte gustoase.


Poze

File se salau cu sos de smantana si ciuperci
File se salau cu sos de smantana si ciuperci - poza 2
File se salau cu sos de smantana si ciuperci - poza 3

Întrebări:




Comentarii (25):

29/04/2016

Suuuper bun !!
Am mai gatit odata reteta asta si e dementiala. Primit aprecieri pe masura. O mai fac odata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/01/2015

IN prima randa acestea titlu esti gresit deoarice conform Chef Patrisia Palierii se screi file de de salaau nu file se salau va rugami frumos sa corectati.
Il al 3-a rand conform retetei se obtine una dezastru culinar doarice nu vedeti ce poze facutefara retrica aveti ...Va rugami frumos sa faceti si voi o poza in photoshop macari ... pup Palierii !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/11/2013

Un deliciu!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2013

F gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/10/2013

Bun.... mmmm

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/06/2013

Bun!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2013

SUNA BN!!

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Foarte bun si sanatos,pofta buna

(0) (0) Abuz
27/07/2013

Fara comentarii

(0) (0) Abuz
14/06/2013

Foarte buna asocierea cu pestele

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă File de somon în air fryer: gătit sănătos și gustos!
File de somon în air fryer: gătit sănătos și gustos!
1 porții
47 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează