Intr-un bol amestecam ingredientele de la marinata si ungem fileurile de peste cu ea. Acoperin cu folie si dam la rece 30min. Amestecam faina , pesmetul si malaiul si le presaram in mod egal pe fileuri .
Tapetam o tava cu hartie de copt, ungem cu ulei , asezam fileurile de peste pregatite , mai punem pe deasupra lor 1 lingura de ulei. Dam la cuptor , cu focul potrivit, pentru 30min.
Fierbem brocoli in apa sarata pentru 4-5 min. Scurgem si lasam deoparte. Punem untul (sau uleiul) intr-un vas, adaugam ciupercile si legumele, gatim 3-4 min , apoi punem si brocoli , mai lasam pe foc inca cateva minute. Potrivim de sare si piper.
Intr-o tigaie incingem uleiul , adaugam amidonul sau faina si stingem cu vinul. Lasam sa dea cateva clocote , cat sa se ingroase putin sosul. Dam deoparte si adaugam castraveti si mustarul, sare si piper. Omogenizam bine.
Servim o bucata de file cu o portie de brocoli si legume, stropite cu sos, decoram cu feliute de lamaie.