Fileurile se stropesc cu sare si zeama de lamaie si se tin asa,30 de minute .Se fierbe apa sau supa de peste cu sare ,se adauga fileurile si se fierb la foc mic,cam 6 minute,sa nu se sfarame.
Scoateti pestele si pastrati-l cald.Fierbeti in continuare zeama ramasa 4 minute,sa scada.Topiti untul la microunde si amestecati cu faina.
Adaugati in apa care fierbe branza,mustarul,untul cu faina,zaharul si vinul, amestecati sa se omogenizeze,fierbeti pana se leaga sosul.La sfarsit potriviti de sare,piper si adaugati ierburile de provence si patrunjelul tocat.Aranjati pe farfurie pestele,stropiti-l cu sos si serviti alaturi de garnitura pe care o doriti. folosit aici orez picant.
Pentru orez: caliti ceapa si ardeiul iute in putin ulei,adaugati orezul,amestecati si prajiti orezul,cam 5-6 minute,adaugati sosul de peste si pasta de ardei iute,mai prajiti un minut apoi serviti alaturi de peste.