File de cod cu orez si verdeturi
Ingrediente
4
Preparare
Preparare11 min
Gătire20 min
- Intr-o tigaie pui laptele, foile de dafin si fileurile de cod si le lasi asa, la foc mic pana incepe sa fiarba laptele.
- Intre timp, preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Fileurile le scoti din tigaie si le pui intr-un vas tapetat cu hartie de copt, le condimentezi cu sare, piper si boia, le stropesti cu putina lamaie si le dai la cuptor 20 de minute.
- In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20.
- Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 minute.
- Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 minute.
- Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
J
John_,
30/06/2020
400 g de cod pentru 4 portii? Ai habar cat mai ramane din el dupa atatea tratamente termice? In poza, care se vrea o portie, sunt cel putin 200g de peste pregatit.