Intr-o tigaie pui laptele, foile de dafin si fileurile de cod si le lasi asa, la foc mic pana incepe sa fiarba laptele.
Intre timp, preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Fileurile le scoti din tigaie si le pui intr-un vas tapetat cu hartie de copt, le condimentezi cu sare, piper si boia, le stropesti cu putina lamaie si le dai la cuptor 20 de minute.
In rastimpul asta prepari orezul si sosul. Eu am folosit orez salbatic din cel la pungute care se pun ca atare in apa, il gasesc si practic si gustos, cu o singura diferenta: pe cutie scrie sa fie lasat 16 min la fiert iar eu il tin cam 20.
Deci se cufunda punguta in apa cu sare care fierbe deja si se lasa 16-20 minute.
Ceapa, usturoiul si patrunjelul le tai marunt. Le stropesti cu 2 linguri de ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust si le calesti 2-4 minute.
Cand pestele e gata asezi in farfurie un strat de orez, unul de verdeturi si fileurile de peste.
400 g de cod pentru 4 portii? Ai habar cat mai ramane din el dupa atatea tratamente termice? In poza, care se vrea o portie, sunt cel putin 200g de peste pregatit.
Comentarii:
400 g de cod pentru 4 portii? Ai habar cat mai ramane din el dupa atatea tratamente termice? In poza, care se vrea o portie, sunt cel putin 200g de peste pregatit.