Ficatei de pui in sos de rosii
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Butter chicken - pui în sos cremos cu unt, preparatul indian prin excelență!
Preparare
Preparare4 ore
Gătire30 min
- Se curata si apoi se spala ficateii.Se lasa in apa rece cateva ore(2-3) pentru a iesi sangele din ei dupa care se scurg , se spala cu jet de apa rece si apoi se pun intr-un vas si se toarna peste ei lapte cat sa ii acopere.Se tin la rece 30 min.
Intr-o tigaie incingem uleiul si punem ceapa taiata marunt la calit dupa care adaugam ficateii (pe care i-am scurs) si lasam ca acestia sa se rumeneasca.Separat, intr-un vas punem bulionul si amestecam cu o cana cu apa si condimentele.(cimbru,rozmarin, boia si ardeiul iute curatat de seminte si taiat marunt)Amestecam bine pentru o buna omogenizare si turnam apoi peste ficatei.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Punem capacul si lasam ca sosul sa scada.
Sunt deliciosi serviti cu mamaliguta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
25/12/2014
O reteta foarte buna daca va place sos-ul de rosii, personal la mine este nelipsit din majoritatea mancurilor.
am gătit această rețetă
03/12/2014
O reteta delicioasa. Insa am mai adaugat sos de soia, sos balsam pentru pui, usturoi, rosii pulpa, praf de ardei iute. Si am pus trei cepe potrivite ca marime, iar in loc de apa am pus vin rosu. O mancare usoara, care poate fi servita alaturi de cartofi taranesti, asa cum i-am servit eu. Incercati si n-o sa regretati. Va veti indragosti de aceasta reteta.
am gătit această rețetă
22/07/2014
Am facut-o . Putin modificata dar a iesit excelent. Eu am pus 4 cepe potrivite, in loc de bulion am folosit rosii taiate cubulete si am adaugat si niste piper boabe.
am gătit această rețetă