Petitchef

Cum să gătești pastele proaspete?

Cu toții iubim un fel de mâncare bun, de paste proaspete, cu un sos de roșii bun sau pesto. Cu toate acestea, atunci când gătim, ne punem mereu aceleași întrebări: Cum să gătim paste proaspete al dente? Câtă sare să adăugăm în apă? Vă oferim cele mai bune sfaturi pentru o gătire perfectă!
În această rețetă vom folosi tagliatelle proaspete.

Felul principal
2 porții
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • oală

Preparare

  • Se pune la fiert o oala cu apă și sare.
  • Când apa fierbe, puneți pastele, amestecând cu o spatulă de lemn.
  • Lăsați-le să fiarbă 3 minute, asigurându-vă că nu se lipesc între ele.
  • Scurgeți-le ușor într-o strecurătoare, adăugați un strop de ulei de măsline sau un cub de unt și serviți-le cât sunt încă fierbinți!

Observații:

- Care este cel mai bun timp pentru gătirea pastelor proaspete?
Gătitul al dente păstrează calitățile nutriționale ale pastelor, dacă gătim prea mult pastele, carbohidrații se vor transforma în zaharuri rapide.

- Cu ce ​​să însoțim pastele?
Le puteți însoți cu un sos (carbonara, pesto, bolognese etc.) sau le puteți savura simple cu un strop de ulei de măsline și flori de sare, de exemplu.

- Câte paste sunt necesare pentru o persoană?
Este nevoie de 100 gr de paste de persoană. Este foarte ușor să faci cantități mari. Ai nevoie doar de o oală foarte mare.

- Cum poți folosi apa de gătit?
Nu aruncați imediat apa în care au fiert pastele! Poate fi foarte necesară să diluezi sosul care îți va însoți pastele. Amidonul prezent în apa de gătit va permite pastelor proaspete să adere mai bine la sos.

Această apă poate fi folosită și ca produs de uz casnic! Sarea și apa clocotită sunt foarte eficiente în desfundarea țevilor și curățarea petelor.



Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Cum sa gatesti perfect carnea de peste! Cum sa gatesti perfect carnea de peste! Ce poti sa gatesti cu naut? Ce poti sa gatesti cu naut?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează