Cum să gătești pastele proaspete?

Cum să gătești pastele proaspete?
Felul principal
Foarte ușor

Cu toții iubim un fel de mâncare bun, de paste proaspete, cu un sos de roșii bun sau pesto. Cu toate acestea, atunci când gătim, ne punem mereu aceleași întrebări: Cum să gătim paste proaspete al dente? Câtă sare să adăugăm în apă? Vă oferim cele mai bune sfaturi pentru o gătire perfectă! În această rețetă vom folosi tagliatelle proaspete.

Ingrediente

2

Materiale

  • oală

Preparare

  • Se pune la fiert o oala cu apă și sare.
  • Când apa fierbe, puneți pastele, amestecând cu o spatulă de lemn.
  • Lăsați-le să fiarbă 3 minute, asigurându-vă că nu se lipesc între ele.
  • Scurgeți-le ușor într-o strecurătoare, adăugați un strop de ulei de măsline sau un cub de unt și serviți-le cât sunt încă fierbinți!

Punctează această reţetă

Observații

- Care este cel mai bun timp pentru gătirea pastelor proaspete?
Gătitul al dente păstrează calitățile nutriționale ale pastelor, dacă gătim prea mult pastele, carbohidrații se vor transforma în zaharuri rapide.

- Cu ce ​​să însoțim pastele?
Le puteți însoți cu un sos (carbonara, pesto, bolognese etc.) sau le puteți savura simple cu un strop de ulei de măsline și flori de sare, de exemplu.

- Câte paste sunt necesare pentru o persoană?
Este nevoie de 100 gr de paste de persoană. Este foarte ușor să faci cantități mari. Ai nevoie doar de o oală foarte mare.

- Cum poți folosi apa de gătit?
Nu aruncați imediat apa în care au fiert pastele! Poate fi foarte necesară să diluezi sosul care îți va însoți pastele. Amidonul prezent în apa de gătit va permite pastelor proaspete să adere mai bine la sos.

Această apă poate fi folosită și ca produs de uz casnic! Sarea și apa clocotită sunt foarte eficiente în desfundarea țevilor și curățarea petelor.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: