Cu toții iubim un fel de mâncare bun, de paste proaspete, cu un sos de roșii bun sau pesto. Cu toate acestea, atunci când gătim, ne punem mereu aceleași întrebări: Cum să gătim paste proaspete al dente? Câtă sare să adăugăm în apă? Vă oferim cele mai bune sfaturi pentru o gătire perfectă!
În această rețetă vom folosi tagliatelle proaspete.
- Care este cel mai bun timp pentru gătirea pastelor proaspete? Gătitul al dente păstrează calitățile nutriționale ale pastelor, dacă gătim prea mult pastele, carbohidrații se vor transforma în zaharuri rapide.
- Cu ce să însoțim pastele? Le puteți însoți cu un sos (carbonara, pesto, bolognese etc.) sau le puteți savura simple cu un strop de ulei de măsline și flori de sare, de exemplu.
- Câte paste sunt necesare pentru o persoană? Este nevoie de 100 gr de paste de persoană. Este foarte ușor să faci cantități mari. Ai nevoie doar de o oală foarte mare.
- Cum poți folosi apa de gătit? Nu aruncați imediat apa în care au fiert pastele! Poate fi foarte necesară să diluezi sosul care îți va însoți pastele. Amidonul prezent în apa de gătit va permite pastelor proaspete să adere mai bine la sos.
Această apă poate fi folosită și ca produs de uz casnic! Sarea și apa clocotită sunt foarte eficiente în desfundarea țevilor și curățarea petelor.