Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre

Felul principal
Foarte ușor
1 h 25 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire25 min
  • Se spala ciupercile si se taie feliute subtiri.Se incinge untul intr-o tigaie mare/ cratita si se pune ceapa la calit 3-4 minute.Se adauga apoi ciupercile si se lasa sa se caleasca 10-15 minute (trebuie sa se inmoaie si sa se evaporeze apa pe care si-o lasa).
  • Cat timp se calesc ciupercile, se umple o oala cu apa si se pune la fiert cu sare, eventual o lingura de ulei.
    Se adauga smantana in cratita cu ciuperci,se fierbe ~10 minute. Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras, sare si piper (cat va place).Se amesteca bine sa se topeasca parmezanul.
  • Cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Tagliatellele mele erau proaspete, s-au fiert in 3-5 minute.Se scurg pastele si se adauga in sosul de ciuperci.
  • Trufa (in cazul in care aveti asa ceva) se spala foarte bine, cu o periuta, de pamant, apoi se feliaza foarte fin (exista un instrument special, dar nu il aveam).
  • Se impart pastele in farfurii, se decoreaza cu feliute de trufe si se servesc impreuna cu un pahar de vin alb.

Punctează această reţetă

Cris_cokieCris_cokie

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: