Petitchef

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre

Felul principal
4 porții
1 oră
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala ciupercile si se taie feliute subtiri.Se incinge untul intr-o tigaie mare/ cratita si se pune ceapa la calit 3-4 minute.Se adauga apoi ciupercile si se lasa sa se caleasca 10-15 minute (trebuie sa se inmoaie si sa se evaporeze apa pe care si-o lasa).
  • Cat timp se calesc ciupercile, se umple o oala cu apa si se pune la fiert cu sare, eventual o lingura de ulei.
    Se adauga smantana in cratita cu ciuperci,se fierbe ~10 minute. Se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras, sare si piper (cat va place).Se amesteca bine sa se topeasca parmezanul.
  • Cand apa ajunge la punctul de fierbere se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor de pe pachet.Tagliatellele mele erau proaspete, s-au fiert in 3-5 minute.Se scurg pastele si se adauga in sosul de ciuperci.
  • Trufa (in cazul in care aveti asa ceva) se spala foarte bine, cu o periuta, de pamant, apoi se feliaza foarte fin (exista un instrument special, dar nu il aveam).
  • Se impart pastele in farfurii, se decoreaza cu feliute de trufe si se servesc impreuna cu un pahar de vin alb.


Poze

Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 2
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 3
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 4
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 5
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 6
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 7
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 8
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 9
Tagliatelle cu sos cremos de ciuperci si trufe negre - poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Secretele Coacazelor Negre Secretele Coacazelor Negre From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează