Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
Cum se fac pastele de casă: pappardelle (tagliatelle mari)?
Cu siguranță ați auzit de pappardelle cu ouă. Foarte ușor de preparat acasă, astăzi vă arătăm procedeul pas cu pas: asigurați-vă că aveți faina 00, ouă de calitate superioara, laminor și gata! Imediat ce sunt gata, gătiți-le în apă clocotită cu sare și asezonați-le cu ciuperci, sos cu carne tocată sau somon.
Vom pregăti mai întâi aluatul: puneți făina pe suprafața de lucru (o puteți lăsa și într-un bol).
Faceți o gropiță în grămada de făină și puneți ouăle în ea. Se amestecă ouăle ușor cu o furculiță și se adaugă făina, amestecând din exterior spre interior.
Cand aluatul devine mai putin lipicios, terminati de framântat cu mana.
Aluatul este gata când faina este bine încorporată, aluatul nu mai este lipicios și neted. Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
După acest timp, tăiați bucata de aluat în 4. Aplatizați bucățile de aluat și întindeți-le până obțineți grosimea dorită. Puteți folosi un laminor de paste sau un sucitor. Pudrați aluatul cu făină dacă este necesar.
Puneți făină pe o placă de tăiat și puneți pe ea aluatul rulat de 3 - 4 ori și tăiați pastele la aproximativ 2 cm lățime.
Apoi puteți desfaceți pastele astfel încât să-și recapete lungimea inițială și să creați mici cuiburi de paste. Nu ezitați să pudrați pastele cu făină dacă este necesar.
Pappardellele sunt gata: le puteți găti într-un volum mare de apă cu sare și le puteți condimenta după bunul plac.
Putem păstra pappardelle? Da, puteți păstra pastele proaspete cu ou la frigider pentru câteva zile. Puneți-le într-un recipient etanș sau într-o pungă de congelare.
Poți congela pappardelle? Da, formați mici cuiburi cu pastele proaspete și așezați-le pe hârtie de copt pe o tava (va trebui sa le distanțați). Puneți-le la congelator timp de o oră și apoi le puteți pune într-o punga de congelator pentru a economisi spațiu în congelator.
Puteți usca paste cu ou? Da, pentru a usca pastele lungi cu ouă precum tagliatelle, spaghete sau pappardelle, vă recomandăm să le uscați pe un grătar pentru paste. Puteți folosi, de asemenea, un grătar de cuptor Le puteți usca câteva zile la temperatura camerei. Odată ce pappardelle sunt uscate, le puteți depozita în pungi de congelare și le puteți pune în cămară (sau într-un loc uscat ferit de lumină).
Ce lățime să aibe pastele pappardelle? Vă sfătuim să faceți pappardelle de 2 cm lățime. Puteți merge până la 4 cm lățime pentru acest tip de paste.
Ce grosime pentru pastele lungi precum pappardelle? Cel mai bine este să faceți paste de 1 până la 2 mm grosime pentru acest format de paste.
Ce sos să facem pentru pappardelle? Rețetele de pappardelle sunt nesfârșite. Puteți să faceți un sos ragù (bolonez), dar și să le însoțiți cu un sos de ciuperci și bacon (sau doar ciuperci pentru vegetarieni), scoici...