Petitchef

Cum să facem tagliatelle de casă?

Tagliatelle sunt o necesitate în bucătăria italiană și cu siguranță sunt tipul nostru preferat de paste

Altele
4 porții
12 min
30 min
3 min
Foarte ușor
312 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 0.69 (0.17€/porție)

Materiale

  • sucitor (sau aparat de întins paste)
  • furculiță
  • cuțit
  • folie alimentară (sau pungă de congelare)

Preparare

  • Etapa 1 - Cum să facem tagliatelle de casă?
    Începem prin a pregăti aluatul:
    Puneți făina pe suprafața de lucru (sau într-un castron mare) apoi se sapă o gropiță în centru și se pun ouăle sparte.
  • Etapa 2 - Cum să facem tagliatelle de casă?
    Bateți ouăle și începeți să încorporați făina în amestecul de ouă. Pentru a face acest lucru, amestecați cu o furculiță dinspre exterior spre interior, încorporând treptat făina.
  • Etapa 3 - Cum să facem tagliatelle de casă?
    Când aluatul devine mai puțin umed și mai ușor de lucrat, începeți să frământați cu mâinile până obțineți un aluat omogen și neted.
  • Etapa 4 - Cum să facem tagliatelle de casă?
    Când aluatul este gata, puneți bila în folie alimentară sau într-o pungă de congelare. Lăsați aluatul să se odihnească cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 5 - Cum să facem tagliatelle de casă?
    Desfaceți aluatul și tăiați-l în 4 bucăți.
    Rulați fiecare bucată de câteva ori, scăzând grosimea pe măsură ce mergeți, până obțineți un aluat subțire (între 1 și 2 mm).
  • Etapa 6 - Cum să facem tagliatelle de casă?
    Înfășurați foile de paste într-o pungă de congelare sau folie alimentară și pudrați-le pe cele pe care le veți folosi.
    Rulați aluatul bine, apoi tăiați pastele la 1 cm lățime.
  • Etapa 7 - Cum să facem tagliatelle de casă?
    Formați cuiburi de tagliatelle și pudrați-le cu făină pentru a nu se lipi între ele.
  • Etapa 8 - Cum să facem tagliatelle de casă?
    Tagliatelele proaspete sunt gata să fie gătite și apoi consumate! Poftă bună!

Observații:

Cât timp se gătesc tagliatelle cu ouă?
Tagliatellele proaspete se gătesc rapid: aproximativ 3 minute. Timpul variază în funcție de grosimea pastelor.

Putem păstra tagliatellele proaspete?
Da, le puteți păstra câteva zile doar ținându-le într-o pungă de congelator sau într-un recipient ermetic la frigider.

Puteți congela tagliatellele proaspete?
Da, va sfătuim să formați cuiburi bine pudrate cu făină și să le așezați distanțate în congelator, pe o tava de exemplu. Le puteți strânge apoi după o oră pentru a economisi spațiu în congelator.

De ce să puneți pastele proaspete într-o pungă de congelare?
Acest lucru le va împiedica să se usuce.

Ce grosime să aibe pastele tagliatelle?
Le puteți face după gusturile dvs.: 1 mm dacă preferați tagliatelle clasice sau 2 mm dacă preferați tagliatelle mai rustice.

Care este porția ideală de pastă pentru o persoană?
Porția ideală este între 60 și 80 de grame de paste de persoană.

Putem usca tagliatelle proaspete?
Da, puteți folosi rafturile speciale de uscare pentru paste sau alte suporturi pe care le aveți acasă, cum un suport pentru cuptor... Asigurați-vă că sunt curate înainte de utilizare. Lăsați pastele să se usuce într-un mediu uscat timp de cel puțin 24 de ore, apoi puteți să le depozitați în pungi de hârtie (sau în borcane de sticlă etanșe) și să le puneți în cămară. Vă rugăm să rețineți: pastele uscate vor avea nevoie de un timp mai lung de gătire.

Care este cel mai bun sos pentru tagliatelle?
Această formă de paste lungi se potrivește foarte bine cu ragù clasic (sos bolognez), sosuri pe bază de ciuperci, sosuri pe bază de somon sau pesto roșu (găsiți multe idei pe site-ul nostru).

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 312Kcal
  • Carbo: 52.2g
  • Grăsimi: 4.5g
  • Grăsimi sat.: 1.1g
  • Proteine: 13.4g
  • Fibre: 2.9g
  • Zahăr: 1.6g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (113g)


Poze

Cum să facem tagliatelle de casă?
Cum să facem tagliatelle de casă? - poza 2
Cum să facem tagliatelle de casă? - poza 3
Cum să facem tagliatelle de casă? - poza 4
Cum să facem tagliatelle de casă? - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează