Începem prin a pregăti aluatul: Puneți făina pe suprafața de lucru (sau într-un castron mare) apoi se sapă o gropiță în centru și se pun ouăle sparte.
Bateți ouăle și începeți să încorporați făina în amestecul de ouă. Pentru a face acest lucru, amestecați cu o furculiță dinspre exterior spre interior, încorporând treptat făina.
Când aluatul devine mai puțin umed și mai ușor de lucrat, începeți să frământați cu mâinile până obțineți un aluat omogen și neted.
Când aluatul este gata, puneți bila în folie alimentară sau într-o pungă de congelare. Lăsați aluatul să se odihnească cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.
Desfaceți aluatul și tăiați-l în 4 bucăți. Rulați fiecare bucată de câteva ori, scăzând grosimea pe măsură ce mergeți, până obțineți un aluat subțire (între 1 și 2 mm).
Înfășurați foile de paste într-o pungă de congelare sau folie alimentară și pudrați-le pe cele pe care le veți folosi. Rulați aluatul bine, apoi tăiați pastele la 1 cm lățime.
Formați cuiburi de tagliatelle și pudrați-le cu făină pentru a nu se lipi între ele.
Tagliatelele proaspete sunt gata să fie gătite și apoi consumate! Poftă bună!
Cât timp se gătesc tagliatelle cu ouă? Tagliatellele proaspete se gătesc rapid: aproximativ 3 minute. Timpul variază în funcție de grosimea pastelor.
Putem păstra tagliatellele proaspete? Da, le puteți păstra câteva zile doar ținându-le într-o pungă de congelator sau într-un recipient ermetic la frigider.
Puteți congela tagliatellele proaspete? Da, va sfătuim să formați cuiburi bine pudrate cu făină și să le așezați distanțate în congelator, pe o tava de exemplu. Le puteți strânge apoi după o oră pentru a economisi spațiu în congelator.
De ce să puneți pastele proaspete într-o pungă de congelare? Acest lucru le va împiedica să se usuce.
Ce grosime să aibe pastele tagliatelle? Le puteți face după gusturile dvs.: 1 mm dacă preferați tagliatelle clasice sau 2 mm dacă preferați tagliatelle mai rustice.
Care este porția ideală de pastă pentru o persoană? Porția ideală este între 60 și 80 de grame de paste de persoană.
Putem usca tagliatelle proaspete? Da, puteți folosi rafturile speciale de uscare pentru paste sau alte suporturi pe care le aveți acasă, cum un suport pentru cuptor... Asigurați-vă că sunt curate înainte de utilizare. Lăsați pastele să se usuce într-un mediu uscat timp de cel puțin 24 de ore, apoi puteți să le depozitați în pungi de hârtie (sau în borcane de sticlă etanșe) și să le puneți în cămară. Vă rugăm să rețineți: pastele uscate vor avea nevoie de un timp mai lung de gătire.
Care este cel mai bun sos pentru tagliatelle? Această formă de paste lungi se potrivește foarte bine cu ragù clasic (sos bolognez), sosuri pe bază de ciuperci, sosuri pe bază de somon sau pesto roșu (găsiți multe idei pe site-ul nostru).