Cum să gătești fasolea verde în apă?
Fie că este gătită caldă sau rece, în salată sau ca garnitură, fasolea verde revine odată cu sosirea zilelor însorite! Foarte apreciată atât de tineri, cât și de bătrâni, este și foarte ușor de gătit, mai ales gătită în apă, perfectă pentru salate :-)
Ingrediente
Preparare
- Spălați și curățați fasolea verde pentru a îndepărta ațele.
- Într-o oală fierbeți apă cu sare.
- Când apa clocotește, puneți fasolea verde și gătiți-o între 10 și 15 minute în funcție de textura pe care vrei să o obțineți (crocantă sau fragedă).
- Când este fiartă, puneți-o direct într-un vas mare cu apă cu gheață, astfel încât să păstreze o culoare verde frumoasă și gata!
Observații
- Cum să gătești fasole verde congelată?
Deoarece au fost blanșate înainte congelare, fasolea verde congelată necesită un timp de gătire mai scurt, astfel încât puteți economisi 5 minute de la gătire în comparație cu fasolea proaspătă.
- Putem tăia fasolea verde cu foarfeca?
De fapt, puteți folosi foarfeca pentru a economisi timp, dar cea mai eficientă tehnică pentru îndepărtarea completă a ațelor este manuală.
- Ce dimensiune de fasole verde ar trebui să aleg?
Alege fasole crudă și tânără pentru a evita pe cât posibil ațele, care sunt neplăcute în momentul degustării.
Nutriție
- Carbo: 5g
- Grăsimi: 0.9g
- Grăsimi sat.: 0g
- Proteine: 2.7g
- Fibre: 4.8g
- Zahăr: 5g
- ProPoints: 1
- SmartPoints: 2