Petitchef

Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru orez:

Preparare

  • Se incinge uleiul. Se amesteca nuca de cocos cu pesmetul, sarea, cayenne si piper.
    Crevetii se dau prin albusul batut, apoi prin amestecul de nuca de cocos si se prajesc in uleiul incins, 1-2 minute pe fiecare parte pana cand se rumenesc.
  • Se incinge uleiul intr-o cratita pe foc mediu, si se caleste ceapa si ardeiul pana cand se patrund . Se adauga usturoiul si se caleste si el 1 minut.
  • Se pune orezul in tigaie si se caleste 2-3 minute apoi se adauga sofranul si lichidul. Se aduce la fierbere, intre timp se gusta pentru sare si piper.
  • Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba fara sa se mestece 15 minute. Dupa cele 15 minute orezul ar trebui sa fie fiert, si se poate stinge focul.
  • A servit cu sparanghel la cuptor: sparanghelului i se rup coditele lemnoase, se da cu sare, piper, praf de usturoi, si se stropeste cu 2-3 linguri uleiu de masline.
  • Se intinde in tava si se coace 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius .
  • Daca sparanghelul este foarte subtire si fraged, este gata in 10 minute, daca este mai gros poate fi tinut pana la 20 minute.

Rețete inrudite

YouTube

Creveti flambati


Poze

Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel
Creveti in crusta de cocos cu orez si sparanghel - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Creveti flambati
Creveti flambati
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta Retete cu... creveti Retete cu... creveti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează