Se incinge uleiul. Se amesteca nuca de cocos cu pesmetul, sarea, cayenne si piper. Crevetii se dau prin albusul batut, apoi prin amestecul de nuca de cocos si se prajesc in uleiul incins, 1-2 minute pe fiecare parte pana cand se rumenesc.
Se incinge uleiul intr-o cratita pe foc mediu, si se caleste ceapa si ardeiul pana cand se patrund . Se adauga usturoiul si se caleste si el 1 minut.
Se pune orezul in tigaie si se caleste 2-3 minute apoi se adauga sofranul si lichidul. Se aduce la fierbere, intre timp se gusta pentru sare si piper.
Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se pune capacul si se lasa sa fiarba fara sa se mestece 15 minute. Dupa cele 15 minute orezul ar trebui sa fie fiert, si se poate stinge focul.
A servit cu sparanghel la cuptor: sparanghelului i se rup coditele lemnoase, se da cu sare, piper, praf de usturoi, si se stropeste cu 2-3 linguri uleiu de masline.
Se intinde in tava si se coace 15 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius .
Daca sparanghelul este foarte subtire si fraged, este gata in 10 minute, daca este mai gros poate fi tinut pana la 20 minute.