Se decongeleaza legumele si crevetii in cazul in care sunt congelate. Intr-un wok se pun la incins 2 linguri cu ulei de masline dupa care se adauga crevetii spalti, scursi bine de apa si pudrati cu sare si piper. Se tin pentru un minut dupa care se trag pe marginea wokului pentru a se evapora toata apa si dupa se rumenesc pentru aproximativ 3 minute pe ambele parti la foc mediu. Dupa ce s-au rumenit putin se pun pe o farfurie.
In uleiul ramas de la creveti se adauga ouale batute bine cu un praf de sare. Se tin pe foc pana ce acestea se intaresc, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au rumenit se pun si ele alaturi de creveti iar wokul se spala.
Intre timp se pune la fiert orezul cu un praf de sare conform instructiunilor de pe ambalaj. In wokul spalat se pune la incins o lingura de ulei impreuna cu ceapa rosie tocata marunt. Dupa ce s-a rumenit, se adauga legumele decongelate si se tin pe foc pentru aproximativ 5 minute pana cand se evapora toata apa si pana ce orezul va fi fiert.
Dupa ce orezul a fiert se strecoara si se trece printr-un jet de apa rece iar se strecoara si se adauga in wok. Se amesteca usor si cand incepe sa sfaraie, se adauga cele 2 linguri cu sos de soia impreuna cu un praf de sare si piper. Se tine pe foc pentru aproximativ 2-3 minute.
Peste orez si legume se adauga crevetii si ouale, se amesteca si se tin pe foc pentru aproximativ 3 minute.
Comentarii:
Apetisanta !
Super !!!
Reteta pare a fi super!!! Sper sa-mi reuseasca!