Creveti crocanti cu sos picant

Creveti crocanti cu sos picant
Felul principal
Foarte ușor
15 min

Iata o reteta foarte simpla si extrem de rapida care se face aproape batand din palme.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire5 min
  • Se prepara sosul batand impreuna, cu o furculita, sosul de soia, sosul de ardei iute, sucul de lamaie si zaharul. Se adauga apoi ceapa verde si se pune deoparte.
  • Se incinge o tigaie mare, la foc iute, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins, se adauga crevetii si se prajesc 1 minut, amestecand continuu pana ce se fac roz la culoare si sunt aproape gatiti.
  • Se scurge uleiul din tigaie, lasand doar circa 1 lingura. Se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute si se gatesc 30 de secunde.
  • Se adauga coriandrul si se gatesc ingredientele 1-2 minute, pana ce crevetii sunt complet gatiti iar usturoiul incepe sa se rumeneasca.
  • Se servesc crevetii imediat, cu sosul picant pe post de dip, alaturi de orez fiert.

Punctează această reţetă

Radu PopoviciRadu Popovici

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

F gustos si rapid :)

abuz