Creveti cu ghimbir

Creveti cu ghimbir
Felul principal
Foarte ușor
20 min

Ingrediente

2

Preparare

Preparare10 min
Gătire10 min
  • Se despica crevetii pe lungime, fara a se taia de tot, si se curata de vinisoare. Se aranjeaza pe o farfurie adanca, sau castron. Peste ei se asaza ghimbirul. Se stropesc cu vin de orez, ulei de susan si sos de soia. Se presara apoi cu piper alb si amestec 5 arome.
  • Se asaza farfuria pe un gratar metalic, intr-un wok ce contine un strat de apa de cativa centimentri grosime. Nivelul apei trebuie sa fie cu 2 cm sub cel al gratarului. Se da in clocot apa, se micsoreaza flacara si se acopera wok-ul. Se fierb crevetii in aburi 5-6 minute, pana ce sunt facuti.
  • Se stropesc crevetii cu ulei aromat cu ardei iute si se presara cu ceapa verde. Se amesteca si se transfera pe farfurii individuale, incalzite. Se servesc imediat, alaturi de orez fiert, fie simplu fie amestecat cu legume fierte in aburi.

Punctează această reţetă

Radu PopoviciRadu Popovici

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: