Nu va era dor de o mancare chinezeasca? Mie da! Si de foarte mult timp imi sta gandul la reteta de creveti Kung Pao, care e o reteta specifica bucatariei din regiunea Szechuan sau ma rog, o varianta adaptata dupa reteta originala, in care puiul e ingredientul principal. Insa peste tot prin lume gasim creveti Kung Pao, respectiv un stir fry picant, pe baza de creveti, legume si un sos foarte aromat.
Incingem wok-ul, incingem uleiul si in el punem usturoiul taiat marunt si amestecam rapid. Usturoiul NU trebuie sa se arda, nici macar sa se rumeneasca, asa ca nu il tinem mai mult de 5-6 secunde. Punem apoi ceapa alba si ardeii, amestecam bine la foc mare, pana legumele sunt moi. Adaugam crevetii (decongelati si scursi bine de apa) si alunele, amestecam din nou.
Cand crevetii sunt aproape gata (isi schimba treptat culoarea), punem sosul si amestecam pana sosul se ingroasa si crevetii sunt facuti. La final punem si ceapa verde taiata fasii, mai amestecam o data pentru intrepatrunderea aromelor si tragem tigaia de pe foc.
V-am spus ca am servit crevetii Kung Pao cu taieteii de orez, eu i-am ales pe cei subtiri, care nu trebuie fierti, ci ajunge sa fie scufundati in apa fierbinte cateva minute (in general intre 2 si 4 minute, insa e cel mai bine sa cititi pe ambalaj, deoarece timpul de preparare variaza chiar si la vermicelli si daca ii tineti prea mult in apa, nu mai sunt la fel de gustosi, exact ca pastele normale, cand le lasam prea mult la fiert). Mancarea in sine a fost foarte buna, destul de picanta mi s-a soptit din public, asa ca mare atentie la cantitatea de chili folosita (fie ca vorbim de chili intregi, fulgi sau pudra).
Reteta suna foarte bine... Dar la un momendat spuneti ca adaugam sosul peste creveti, el cum trebuie pregatit, ca presupun ca are si el anumiti pasi de urmat.....
Comentarii:
Reteta suna foarte bine... Dar la un momendat spuneti ca adaugam sosul peste creveti, el cum trebuie pregatit, ca presupun ca are si el anumiti pasi de urmat.....
De incercat
O sa incerc sa o gatesc si eu pentru mi se pare gustoasa si imi place si condimentat.
Multumesc
Suna bine.
Foarte misto reteta
Super tare
Decenta, corecta, eu as aseza-o langa orez dar este parerea mea...chiar o salvez, multumesc