Creveti cu pilaf de orez

Felul principal
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Sos de lamaie:

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Orezul se pune la fiert in supa de pui. Dupa ce acesta a fiert si a absorbit toata supa, se adauga 50g unt si se mai lasa 4-5 minute la foc mic.
  • Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se tine la cald acoperit.
  • Separat se incinge intr-o tigaie putin ulei de masline, se pun crevetii si se prajesc la foc iute, cam 4-5 minute pe fiecare fata.
  • Se scot apoi crevetii intr-un castron. In zeama ramasa se pregateste sosul de lamaie. Se mai adauga 50 g unt, galbenusurile diluate cu supa si o lingura de mustar. Se amesteca totul.
  • Se adauga apoi si amidonul si la urma zeama de lamaie. Se mai da un clocot, cat sa se ingroase si sa aiba totusi o consistenta fluida.
  • Pe un platou se aseaza orezul, crevetii fierbinti, peste orez sosul de lamaie si se orneaza cu marar.

Punctează această reţetă

Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Mircea

Orezul pe care-l cumparam contine si creveti?

abuz

anonymous

Muie

abuz

anonymous

SUPER BUNA

abuz

anonymous

Foarte gustos si aromat

abuz

anonymous

Dupa cum suna cred ca e delicios...
iar dupa cum arata deja mi-e ff pofta!sigur voi incerca si eu aceasta reteta!!!

abuz