Creveti cu pilaf de orez
Ingrediente
4
Sos de lamaie:
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Orezul se pune la fiert in supa de pui. Dupa ce acesta a fiert si a absorbit toata supa, se adauga 50g unt si se mai lasa 4-5 minute la foc mic.
- Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se tine la cald acoperit.
- Separat se incinge intr-o tigaie putin ulei de masline, se pun crevetii si se prajesc la foc iute, cam 4-5 minute pe fiecare fata.
- Se scot apoi crevetii intr-un castron. In zeama ramasa se pregateste sosul de lamaie. Se mai adauga 50 g unt, galbenusurile diluate cu supa si o lingura de mustar. Se amesteca totul.
- Se adauga apoi si amidonul si la urma zeama de lamaie. Se mai da un clocot, cat sa se ingroase si sa aiba totusi o consistenta fluida.
- Pe un platou se aseaza orezul, crevetii fierbinti, peste orez sosul de lamaie si se orneaza cu marar.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Mircea
Orezul pe care-l cumparam contine si creveti?
anonymous
Muie
anonymous
SUPER BUNA
anonymous
Foarte gustos si aromat
anonymous
Dupa cum suna cred ca e delicios...
iar dupa cum arata deja mi-e ff pofta!sigur voi incerca si eu aceasta reteta!!!
Punctează această reţetă