Orezul se pune la fiert in supa de pui. Dupa ce acesta a fiert si a absorbit toata supa, se adauga 50g unt si se mai lasa 4-5 minute la foc mic.
Se potriveste de sare si piper. Se ia de pe foc si se tine la cald acoperit.
Separat se incinge intr-o tigaie putin ulei de masline, se pun crevetii si se prajesc la foc iute, cam 4-5 minute pe fiecare fata.
Se scot apoi crevetii intr-un castron. In zeama ramasa se pregateste sosul de lamaie. Se mai adauga 50 g unt, galbenusurile diluate cu supa si o lingura de mustar. Se amesteca totul.
Se adauga apoi si amidonul si la urma zeama de lamaie. Se mai da un clocot, cat sa se ingroase si sa aiba totusi o consistenta fluida.
Pe un platou se aseaza orezul, crevetii fierbinti, peste orez sosul de lamaie si se orneaza cu marar.
Comentarii:
Orezul pe care-l cumparam contine si creveti?
Muie
SUPER BUNA
Foarte gustos si aromat
Dupa cum suna cred ca e delicios...
iar dupa cum arata deja mi-e ff pofta!sigur voi incerca si eu aceasta reteta!!!