Crapul cumparat era unul de "Salonta", adica cu pielea neacoperita de solzi , asa ca l-a decapitat si i-a taiat coada si bucatile de carne care sunt pana la burta crapului, bucati din care se va face o ciorba pescareasca.
L-a curatat de cativa solzi pe care ii avea, i-am scos urechile si organele interne. I-a scos si laptii, pentru ai prajii si pe acestia.
L-a spalat bine in apa rece si l-am pus pe servetele de hartie pentru a se scurge de apa.A portionat crapul pe bucatele, tocmai bune de prajit in tigaie .Felia de crap pe care am ales-o pentru prajit a trecut-o prin faina si dupa ce a considerat ca este acoperita in totalitate cu faina a scuturat-o de surplusul acesteia. A incins tigaia cu ulei si a introdus bucata de crap in uleiul incins.
L-a prajit 2-3 minute, in asa fel incat sa nu avem carne cruda in interiorul bucatii de peste.Il intoarcem si pe partea cealalta si-l prajim.
Trebuie sa fim siguri ca aceasta bucatica de peste este gatita in intregime. A pregatit in paralel si un piure de cartofi, prin curatarea a trei cartofi medii si taierea in bucati cat de cat egale, pentru a se fierbe in acelasi timp.Fierbem cartofii max. 20 de minute. Oricum, ii putem incerca cu furculita daca sunt fierti indeajuns.Cand cartofii s-au fiert, ii zdrobim cu furculita punem untul si laptele si amestecam pana obtinem o consistenta dorita.
Comentarii:
Excelent
Da...EXCELENT..
Super!
Super bun
CARTOII NATUR AU RAMAS LA ACEASTA BUNA RETETA
Yami, Yami
O sa fac si eu in citeva momente,iam-iam
Iami
Arata superb...