Tort flan cu vanilie

Desert
Foarte ușor
2 ore

Va garantam ca nu veti fi dezamagiti de desert - tort flan cu vanilie! Un desert fabulos format din doua straturi: un flan si un blat. Surpriza?

Ingrediente

6

Pentru caramel:

Pentru crema:

Pentru blat:

Materiale

  • 1 mixer electric
  • 1 tel
  • 1 spatula
  • 1 forma de copt cu inel - 15 cm diametru

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare10 min
Gătire1 h 30 m
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 1Caramel:
    Topiti zaharul intr-o cratita. Se amesteca daca este necesar. Adaugati treptat apa, amestecand cu o spatula.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 2Cand caramelul face bule turnati-l direct in forma. Dati la frigider cat timp pregatim celelalte compozitii (minim 10 minute).
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 3Flan-ul :
    Se amesteca ouale, laptele, smantana, vanilia si laptele condensat indulcit.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 4Blatul :
    Bateti albusurile, apoi incorporati zaharul pentru a face o bezea. Dati deoparte.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 5Amestecati galbenusurile, zaharul, vanilia si sarea. Adaugati laptele si uleiul și amestecati. Se adauga faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 6Se incorporeaza si bezeaua si se lasa deoparte.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 7Se toarna compozitia de flan in forma, apoi se toarna si compozitia de blat. Asezati tava in tigaia cuptorului si umpleti-o cu apa fiarta pentru a crea efetul de bain-marie.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 8Coaceti timp de 1 ora si 30 de minute in cuptor preîncălzit la 160° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se răceasca. Se da la frigider, astfel incat sa se raceasca complet.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 9Pentru a desface mai usor tortul, asezati forma intr-un recipient umplut cu apa fiarta și asteptati aproximativ 10 minute inainte de a desface.
  • Tort flan cu vanilie - Preparare etapa 10Gata!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

steve_s2022

Manc-o tu cu m-ta si spunem-mi peste vreo 2 ani cum stai cu analizele (daca mai traiesti) !!! Daca ai avea un pic de bun simt nu ai posta asa o porcarie. Ffui!!!

abuz

Hary

Cantitatea de ulei de 200 ml este exagerata,,,in loc de ulei merge mai bine unt si nu 200 ml ci 50 ml/unt sau ulei/

abuz

cris_nedelcovici

Fereasca Dumnezeu!!!! 200 ml de ulei si 50 g de faina?

abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Bine ca nu va sperie cantitatea de zahar si de lapte condensat. :)
cand citesti printre randuri e asa usor de ...rezumat!