Caramel: Topiti zaharul intr-o cratita. Se amesteca daca este necesar. Adaugati treptat apa, amestecand cu o spatula.
Cand caramelul face bule turnati-l direct in forma. Dati la frigider cat timp pregatim celelalte compozitii (minim 10 minute).
Flan-ul : Se amesteca ouale, laptele, smantana, vanilia si laptele condensat indulcit.
Blatul : Bateti albusurile, apoi incorporati zaharul pentru a face o bezea. Dati deoparte.
Amestecati galbenusurile, zaharul, vanilia si sarea. Adaugati laptele si uleiul și amestecati. Se adauga faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Se incorporeaza si bezeaua si se lasa deoparte.
Se toarna compozitia de flan in forma, apoi se toarna si compozitia de blat. Asezati tava in tigaia cuptorului si umpleti-o cu apa fiarta pentru a crea efetul de bain-marie.
Coaceti timp de 1 ora si 30 de minute in cuptor preîncălzit la 160° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se răceasca. Se da la frigider, astfel incat sa se raceasca complet.
Pentru a desface mai usor tortul, asezati forma intr-un recipient umplut cu apa fiarta și asteptati aproximativ 10 minute inainte de a desface.
Manc-o tu cu m-ta si spunem-mi peste vreo 2 ani cum stai cu analizele (daca mai traiesti) !!! Daca ai avea un pic de bun simt nu ai posta asa o porcarie. Ffui!!!
Bine ca nu va sperie cantitatea de zahar si de lapte condensat. :)
cand citesti printre randuri e asa usor de ...rezumat!