Timp de preparare:1 ora si 10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:Pentru baza ? 200 gr biscuiti simpli ? 50 gr alune de padure, macinate ? 150 gr unt, topit Pentru umplutura ? 1 kg branza de vaca ? 200 gr zahar brun pudra ? 3 linguri faina ? 2 lingurite esenta de vanilie ? 3 oua ? 500 gr iaurt gras ? semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare:1. Incalzeste cuptorul la 180?C.Sfarama biscuitii, apoi amesteca-i cu alunele macinate.Adauga untul topit si pune compozitia obtinuta intr-o tava de copt rotunda si apas-o usor.Da baza la copt 10 minute. 2. Intre timp prepara umplutura.Amesteca iaurtul cu semintele de vanilie. Amesteca bine branza cu zaharul, faina, vanilia , ouale si 300 gr iaurt.Torna amestecul obtinut in tava si da prajitura la copt 10 minute la 180?C, apoi mai las-o 30-40 minute la 140?C.Cand va fi gata, umplutura va fi inca usor moale si se va misca daca o vei scutura. 3. Intinde deasupra restul de iaurt si da prajitura la copt inca 2 minute.Opreste cuptorul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor.