Vă oferim un tort tipic portughez la desert! Un tort întâlnit la evenimentele sau petrecerile de acolo.
Poți și tu să încerci și să-ți lași invitații să descopere noi arome ;-)
Într-un bol, frecați untul înmuiat timp de 5 minute. Adăugați zahărul și bateți încă 5 minute. La sfârșit adăugați gălbenusurile și bateți pentru ultima dată timp de 5 minute.
Adăugați zahărul în cafea. Scufundați rapid o câte un biscuit în el. Atenție, nu-l înmuiați mai mult de 5 secunde, ar fi prea înmuiat.
Aranjați biscuiții înmuiați în formă de floare pe platoul de servire.
Deasupra întindeți un strat subtire din crema de unt pregatită anterior.
Repetați pașii 3 și 4 până când au mai rămas doar 5 biscuiți.
Întindeți deasupra un strat mai gros de cremă de unt și presărați cu restul de fursecuri zdrobite.
Puneți la rece câteva ore și savurați! Poftă buna !
Biscuiți: ideal este să folosiți biscuiți portughezi „Maria” pe care îi puteți găsi cu ușurință în raioanele „produse mondiale” din supermarketuri. Cu toate acestea, dacă nu găsiți, puteți face această rețetă cu biscuiți clasici, cu unt, rotunzi.
Gălbenușurile: nu sunt esențiale în această rețetă. Așa că le puteți elimina astfel încât degustătorii intoleranți/alergici la ouă să se poată bucura de acest desert ;-)
Comentarii:
Orice amestec din diferite ingrediente comestibile rezulta o reteta.
Ca urmare orice poate fi o reteta noua daca se poate mänca.
O prostie!
Asta nu e reteta, un fake