Am facut iar un tort de biscuiti pentru ca mi se pare cel mai simplu de facut! De data aceasta l-am facut cu crema de ciocolata pentru ca celalalt a fost de vanilie si l-am ornat cu nuci si cocos. Voi puteti sa il ornati cu ce va place mai mult, eu asta am avut prin camara :-) .
Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu, sa nu se lipeasca crema).
Intr-un castronel amestecam restul de lapte cu cele 4 linguri de amidon, mixand bine cu un tel subtire ca sa se dizolve bine amidonul.
Cand laptele s-a infierbantat, il amestecam cu cel cu amidon si fierbem crema in continuare, mestecand mereu cu telul, pana se ingroasa ca o budinca.
O tragem de pe foc si apoi topim ciocolata cca 2 minute la microunde (verificata din 30 in 30 de secunde), apoi o incorporam in crema si omogenizam. La sfarsit adaugam 1 lingurita esenta de rom (optional).
Lasam crema sa se racoreasca (temperatura suportabila la deget) apoi mixam untul moale si il incorporam treptat in crema cu ajutorul mixerului, apoi putem sa asamblam tortul.
Intr-un castronel punem laptele (200 ml) in care vom inmuia biscuitii.
Pregatim un platou (dreptunghiular sau patrat, sau chiar o tava) si asezam biscuitii inmuiati foarte putin in lapte (eu i-am inmuiat doar 2-3 secunde).
Punem un strat de biscuiti, apoi crema (3-4 linguri pe fiecare strat) si continuam asa pana cand terminam crema. Eu am avut ultimul strat de crema (4 straturi de biscuiti si 4 de crema).
Nivelam frumos suprafata tortului apoi il ornam cu nuca de cocos si nuci pe margine.
Foarte simpla reteta ....asa e de buna prajitura mai ales daca se tine la frigider . Eu am folosit crema de deasupra pt inca un strat de biscuiti si la final peste am pus glazura de ciocolata de la amandine.
Am retete pe www.gabrielacuisine.ro