mal
Profit de pauza "de cuptor" (il las sa respire putin ) sa va arat un tort de branza si fructe cu blat de biscuiti facut la rece(adica fara coacere).
E foarte simplu de preparat si se poate face pe etape, fapt care va usureaza munca.
M-am gandit ca ar fi si o alternativa buna la pasca coapta cu branza ...in caz ca stati rau cu timpul :).(sau nu aveti posibilitatea sa coaceti .:)
Netul si revistele sunt pline de retete de acest fel. Cu toate acestea a mea e putin diferita.:)
In primul rand pentru ca e facuta de mine :)) si in al doilea rand , pentru ca n-am facut-o dupa o reteta anume , ci "am bolmojit-o" dupa cum m-a taiat capul pe mine.:D
Sa va arat :
Biscuitii ,cca 400g ( eu am folosit din cei facuti de mine , dar puteti folosi de cumparat - "petit beurre") i-am macinat cu robotul, apoi i-am amestecat cu cca 120 g de unt la temperatura camerei si cu esenta de vanilie (dupa gust ) . Am obtinut un "aluat" destul de legat ( daca nu se leaga aluatul , adaugati putin lapte rece ) , pe care l-am asezat prin presare pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (de tort ).
Pentru "crema" de branza:
am pus la hidratat o lingura cu varf de gelatina cu 50 ml apa.
am mixat 250 ml frisca lichida (de smantana ) si 350 ml iaurt cu 5 linguri de zahar+ 2 plicuri zahar vanilat pana am obtinut un amestec pufos , apoi am adaugat 500g branza dulce de vaci (de buna calitate !!! ) si am mixat-o impreuna cu frisca si iaurtul.( aici trebuie sa gustati, daca vreti mai dulce, mai puneti zahar )....
am topit gelatina si am incorcopat-o in amestecul de branza....
In aceasta faza am turnat compozitia de branza peste biscuiti si am dat tava la frigider pentru 2 ore.
Dupa doua ore am acoperit partea de sus cu coacaze negre si rosii - congelate....(eu am folosit cca 600 g ) , am preparat un jeleu dintr-un plic de tort gelee rosu (indicatiile sunt pe plic ) si l-am turnat peste coacaze.
Am pus tortul inapoi in frigider pana a doua zi ( pt ca era deja seara ).
Inainte de servire, am indepartat cu grija inelul detasabil si am mutat tortul pe platou .
L-am ornat cu cateva bobite de coacaze :) .
La servire am "picurat" (din plin ) :D peste fructe sirop de coacaze negre :)
E delicios, racoros si "da extrem de bine " pe masa :)
Incercati! ;)
Comentarii (17):
Multumesc pentru această rețeta. De menționat că 400g biscuiți mi s-au parut prea mulți. Am avut din aceia populari și deși am pus 150g de unt,nu a fost suficient ,am mai pus și puțin lapte.Am folosit formă de 26cm diametru și cred că 200,250g de biscuiti sunt suficienți și de preferat din aceia franezi.Mie mi s-a umplut forma doar cu biscuiții și crema de brânză până la ras.
Arata foarte bine si are gustul la fel de bun
Foarte simplu si sanatos! am pus doar afine, respectiv sirop, fara gelatina deasupra, fiindca ai mei nu prea agreeaza gelatina. Bun rau!
Foarte delicios !
Super
:)
Excelent !!!
Cred ca e foarte bun,interntionez sa-l fac de sabatori
F.frumos si bun
Super tare